Ανάρτηση-«φωτιά» από εγκληματολόγο για την αυτοκτονία του Σταύρου Δογιάκη

Εγκληματολόγος Αναστασία Τσουκαλά: Ανάρτηση φωτιά για το Σταύρο Δογιάκη

Εγκληματολόγος Αναστασία Τσουκαλά: Ανάρτηση φωτιά για το Σταύρο Δογιάκη

Εγκληματολόγος Αναστασία Τσουκαλά: Μυστήριοι εξακολουθούν να είναι οι λόγοι για τους οποίους δόθηκε τέλος στη ζωή του επιχειρηματία Σταύρου Δογιάκη.

Η αναπληρώτρια καθηγήτρια Εγκληματολογίας στο Université Paris – Saclay, Αναστασία Τσουκαλά επισημαίνει:

«Τη στιγμή που οι αρχές συγκεντρώνουν καταθέσεις από το οικογενειακό και φιλικό του περιβάλλον, οι οποίες έως τώρα σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχουν δώσει κάποιο σημαντικό στοιχείο, η έρευνα επικεντρώνεται στο κινητό τηλέφωνο του 53χρονου επιχειρηματία»

Ο Σταύρος Δογιάκης, ο οποίος είχε μεταβιβάσει στον αδερφό του το μερίδιο του στην διάσημη ταβέρνα «Κρητικός» στην Κάντζα έναντι του ποσού των 650.000 ευρώ. Ετοιμαζόταν να κάνει νέα βήματα στον χώρο της εστίασης. Στις καταθέσεις τους κάποιοι φίλοι του αποκλείουν το ενδεχόμενο να έδωσε τέλος στη ζωή του. Κάποιοι άλλοι ανέφεραν ότι το τελευταίο διάστημα φαινόταν προβληματισμένος. 

Εγκληματολόγος Αναστασία Τσουκαλά: Ανάρτηση φωτιά για το Σταύρο Δογιάκη

Ερωτηματικά εγείρει ο τρόπος που «έσβησε» ο Σταύρος Δογιάκης

Το γεγονός που προκαλεί ερωτήματα, είναι ο τρόπος με τον οποίο ο 53χρονος αποφάσισε να κόψει το νήμα της ζωής του. Ο Σταύρος Δογιάκης, αφού άφησε δύο χειρόγραφα σημειώματα βρέθηκε νεκρός με μια σφαίρα στην καρδιά και μια στον κρόταφο, σε δασώδη περιοχή της Αγίας Παρασκευής. Σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, ο ίδιος φέρεται να προσπάθησε να πυροβολήσει τον εαυτό του στην καρδιά. Επειδή προκάλεσε διαμπερές τραύμα, έστρεψε το πιστόλι στο κεφάλι του. 

Ο τρόπος με τον οποίο έδωσε τέλος στη ζωή του ο επιχειρηματίας έχει προκαλέσει διάφορες αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Πολλοί σχολιάζουν με δυσπιστία το γεγονός ότι ο θάνατός του αποδόθηκε σε αυτοκτονία. 

Εγκληματολόγος Αναστασία Τσουκαλά: Ανάρτηση φωτιά για το Σταύρο Δογιάκη

Εγκληματολόγος Αναστασία Τσουκαλά: Ποια είναι η ανάρτηση της;

Με ανάρτησή της η αναπληρώτρια καθηγήτρια Εγκληματολογίας στο Université Paris – Saclay, Αναστασία Τσουκαλά σχολιάζει τρία σημεία στα οποία έχει οδηγηθεί με τις επιστημονικές της γνώσεις, όπως αναφέρει:

«Βαρέθηκα να διαβάζω άλλα αντ’ άλλων στα ΜΜΕ για τον νεκρό ιδιοκτήτη της ταβέρνας στα Γλυκά Νερά. Οι ταπεινές μου επιστημονικές μου γνώσεις με οδηγούν στα εξής:

1. Όποιος είναι εξοικειωμένος με όπλα, δεν αυτοκτονεί ποτέ πυροβολώντας στο κεφάλι επειδή πιθανολογεί εύλογα ότι θα αστοχήσει εξαιτίας της εκπυρσοκρότησης του όπλου. Ασφαλέστερος τρόπος αυτοκτονίας είναι να στρέψει το όπλο στο στόμα.

2. Οι πιθανότητες να σημαδέψει κάποιος το κεφάλι του με ευστοχία όταν έχει ήδη τραυματιστεί βαριά στην καρδιά είναι επιεικώς ανύπαρκτες.

3. Σφαίρα στο κεφάλι λέγεται χαριστική βολή. Η χαριστική βολή είναι χαρακτηριστικό modus operandi όλων των ανά τον κόσμο μαφιών» έγραψε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα