Ανατροπή με τον θάνατο του βρέφους στην Κω: Έτσι πέθανε τελικά, γι’ αυτό συνελήφθησαν οι γονείς του

by Newsroom i-diakopes.gr
Ανατροπή με τον θάνατο του βρέφους στην Κω: Έτσι πέθανε τελικά, γι’ αυτό συνελήφθησαν οι γονείς του

Το βρέφος που βρέθηκε από τους γονείς του νεκρό, στο σπίτι τους, στην Κω, χθες, Σάββατο, το βράδυ, πέθανε από κατάποση τροφής.

Από γάλα πνίγηκε το βρέφος

Ειδικότερα, σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση, που ολοκληρώθηκε, το άτυχο κοριτσάκι δεν φέρει τελικά σημάδια κακοποίησης, όπως ανέφεραν οι αρχικές πληροφορίες, αλλά οι γονείς θα συλληφθούν για έκθεση ανηλίκου.

Το μωρό διακομίσθηκε χθες το βράδυ νεκρό, στο νοσοκομείο της Κω, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι η 24χρονη μητέρα, που είναι Ρομά και κυοφορεί το τρίτο της παιδί, διαπίστωσεστις 19:45 ότι η κόρη της είχε χάσει τις αισθήσεις της.

Ανατροπή με τον θάνατο του βρέφους στην Κω: Έτσι πέθανε τελικά, γι’ αυτό συνελήφθησαν οι γονείς του

Στη συνέχεια, προσπάθησε να συνεφέρει το αδικοχαμένο παιδί, ενώ ταυτόχρονα φώναζε για βοήθεια, με τους ενοίκους της πολυκατοικίας να πηγαίνουν στο διαμέρισμα ώστε να βοηθήσουν.

Περίπου στις 20:15, η μητέρα ειδοποίησε ασθενοφόρο και ταυτόχρονα ένας άλλος ένοικος παρείχε τις πρώτες βοήθειες και στις 20:25 έφτασαν οι διασώστες του ΕΚΑΒ, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι το βρέφος δεν ανέπνεε και προχώρησαν σε ανάνηψη.

Στις 20:32 το βρέφος παρέλαβαν οι εφημερεύοντες γιατροί του Γενικού Νοσοκομείου στην Κω, οι οποίοι διαπίστωσαν ότι το παιδί δεν ανέπνεε και παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που κατέβαλαν, δυστυχώς, έφυγε από τη ζωή στις 20:45.

Με βάση τις αρχικές πληροφορίες, οι γιατροί παρατήρησαν ότι το βρέφος είχε μώλωπες και εκδορές σε διάφορα μέρη του σώματός του και αμέσως ενημέρωσαν την αστυνομία, όπου κατά τον έλεγχο της σορού επιβεβαίωσαν και εκείνοι τα όσα ανέφεραν οι γιατροί, ενώ έγινε λόγος για σημάδια κακοποίησης, αλλά από την ιατροδικαστική έκθεση δεν προέκυψε κάτι τέτοιο.

Οι γονείς του βρέφους συνελήφθησαν και οδηγήθηκαν στο τμήμα, όπου ομολόγησαν ότι το παιδί πνίγηκε με το γάλα, την ώρα που το τάιζε η μητέρα και επίσης ότι τα τραύματα που έφερε το βρέφος προέρχονταν είτε από χτυπήματα που δέχθηκε από τον 2χρονο αδερφό της, είτε από κάποια ατυχήματα.

Τι επεσήμαναν οι γείτονες για τον πατέρα του βρέφους
Οι γείτονες, που γνωρίζουν την οικογένεια, σημείωσαν ότι ο πατέρας ήταν μπλεγμένος και με ναρκωτικά, χτυπούσε τη γυναίκα και τα παιδιά του και είχαν ειδοποιήσει την πρόνοια, η οποία, ωστόσο, δεν βοήθησε την οικογένεια.

Η οικογένεια ζει στην κεντρική Ελλάδα και ταξίδεψε στην Κω για την καλοκαιρινή περίοδο, προκειμένου να εργαστούν.

Προτεινόμενα