Ανείπωτη θλίψη για το 13χρονο αγγελούδι: Το χαμόγελό της «έσβησε» μέσα σε μόλις έξι μέρες από τη «σιωπηλή νόσο»

Σήψη: Πως έχασε τη ζωή της η 13χρονη Λορέν

Μόλις σε έξι ημέρες η 13χρονη Λορέν έχασε τη ζωή της από τη «σιωπηλή νόσο». Σήμερα, οι γονείς της 13χρονης δίνουν αγώνα για την ενήμερωση και την ευαισθητοποιήση του κόσμου για την ασθένεια που σκοτώνει αθόρυβα εκατοντάδες ανθρώπους.

Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει μέχρι σήμερα ότι ένα «υγιές» 13χρονο κορίτσι στην Αγγλία πέθανε ξαφνικά από τη «σιωπηλή νόσο», λίγες ημέρες αφού μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο. Κι όμως, η 13χρονη Λόρεν Μένζις χαλάρωνε στο σπίτι με την οικογένειά της και ξαφνικά μέσα σε 12 ώρες «πάλευε» για την ίδια της τη ζωή.

Τελικά, η νεαρή μαθήτρια πέθανε από σήψη – ή «σιωπηλή νόσο» όπως είναι γνωστή – μέσα στις επόμενες μέρες, τον Δεκέμβριο του 2019.

Αγγλία: 13χρονη πέθανε ξαφνικά από «σιωπηλή νόσο»

Σήμερα, οι γονείς της Λόρεν, Κρις και Σάρα θέλουν να ευαισθητοποιήσουν και να ενημερώσουν και άλλους ανθρώπους για τα συμπτώματα της νόσου που σκοτώνει εκατοντάδες ανθρώπους κάθε εβδομάδα.

Όταν η Λόρεν άρχισε να αισθάνεται αδιαθεσία και να αναπνέει γρήγορα, η μητέρα της νόμιζε ότι τα συμπτώματά της δεν ήταν τίποτα περισσότερο από έναν απλό πόνο στην κοιλιά.

«Όταν την πήγαμε στο νοσοκομείο νόμιζα ότι απλά ήμουν υπερβολική», δήλωσε χαρακτηριστικά. Υπάρχουν τόσες ασθένειες τριγύρω μας που πίστευα ότι αυτό ήταν κάτι συνηθισμένο. Ήταν στο μάθημα χορού τη Δευτέρα, σε ένα μάθημα την Τρίτη, οπότε δεν υπήρχε καμία ένδειξη ότι ήταν κάτι πιο σοβαρό από έναν κοιλόπονο. Ξαφνικά άρχισε να αναπνέει λίγο γρήγορα και φαινόταν κάπως αναστατωμένη. Τότε η υγεία της άρχισε να επιδεινώνεται. Έκανε περίεργα πράγματα. Τη ρώτησαν την ημερομηνία γέννησής της και μπερδεύτηκε», ανέφερε η μητέρα της.

Τα συμπτώματα της σήψης

Η σήψη εμφανίζεται όταν η απόκριση του σώματος σε μια μόλυνση ξεφεύγει γρήγορα από τον έλεγχο, τραυματίζοντας τους ιστούς και τα όργανά του που μπορεί να οδηγήσει σε πολλαπλή ανεπάρκεια οργάνων και θάνατο. Στο Ηνωμένο Βασίλειο, πέντε άνθρωποι πεθαίνουν κάθε ώρα από τη λοίμωξη αυτή, καθιστώντας την πιο συχνή αιτία θανάτου από τον καρκίνο του εντέρου, του μαστού και του παγκρέατος μαζί.

Η οικογένεια της 13χρονης, συγκεντρώνει χρήματα και καλεί σε ευαισθητοποίηση για τους σκοπούς της φιλανθρωπικής οργάνωσης Sepsis Research FEAT. «Θέλουμε να επικεντρώσουμε τις προσπάθειές μας στη συγκέντρωση κεφαλαίων και την έρευνα για τη θεραπεία της σήψης», λένε οι ίδιοι.

Related posts

Σάλος με την δήλωση Φλωρίδη για τα Τέμπη

Λεωφορείο του ΚΤΕΛ σuγκρούστηκε με αυτοκίνητο – Νεκpός ο οδηγός του ΙΧ

Σεισμός τώρα στην Ελλάδα