Ανείπωτη θλίψη στο τελευταίο “αντίο”: Δραματικές στιγμές στην κηδεία της 4χρονης που έχασε την ζωή της από πείνα και δίψα

Χανιά: Κηδεύτηκε η 4χρονη Λοζίν Νασέφ από τη Συρία

Ανείπωτος θρήνος στην κηδεία της 4χρονης Λοζίν Νασέφ από την Συρία. Το 4χρονο αγγελούδι έχασε την ζωή του από αφυδάτωση και ασυτία καθώς βρισκόταν σε πλοίο που μετέφερε μετανάστες.

Στο κοιμητήριο του Αγίου Λουκά, στα Χανιά, τάφηκε το απόγευμα της Παρασκευής η 4χρονη Λοζίν Νασέφ από τη Συρία.

Το κορίτσι και άλλοι μετανάστες είχαν περισυλλεγεί από διερχόμενο εμπορικό πλοίο σε θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Μάλτας, νότια της Κρήτης, στις 6 Σεπτεμβρίου. Ελικόπτερο την είχε μεταφέρει στο νοσοκομείο Χανίων, ήταν όμως αργά για τη Λοζίν.

Η ταφή έγινε όπως προβλέπουν οι κανόνες της ισλαμικής θρησκείας.

Χανιά: Το τραγικό ταξίδι της προσφυγιάς που οδήγησε στον θάνατο της 4χρονης

Μαζί με την 4χρονη Λοζίν, αναφέρει το zarpanews.gr, τάφηκε και το οκτώ μηνών έμβρυο που απέβαλε 25χρονη παλαιστινιακής καταγωγής, η οποία είχε αποβιβαστεί στους Καλούς Λιμένες Ηρακλείου, μαζί άλλους 60 μετανάστες.

Στο κοιμητήριο, εκτός από τις οικογένειες, βρέθηκαν μέλη οργανώσεων που συμπαραστέκονται στους γονείς που έχασαν τα παιδιά τους.

Οι γονείς της 4χρονης, αλλα και το ζευγάρι από την Παλαιστίνη, διαμένουν προσωρινά σε σπίτι της Σύμπραξης Χανίων, ενώ αρχικά φιλοξενήθηκαν από ανθρώπους του Στεκιού Μεταναστών. Τις επόμενες ημέρες θα μεταφερθούν στο Ηράκλειο.

Από όσους αποβιβάστηκαν στους Καλούς Λιμένες, 10 άτομα έχουν συλληφθεί για διακίνηση, 29 έχουν προωθηθεί στο ΚΥΤ Μαλακάσας. Ασυνόδευτοι ανήλικοι βρίσκονται σε δομές στην Κρήτη και αλλού, ενώ για πολύτεκνες και ευάλωτες οικογένειες και κάποιες άλλες περιπτώσεις δεν είναι σαφές πού ακριβώς θα κατευθυνθούν.

Related posts

Σάλος με την δήλωση Φλωρίδη για τα Τέμπη

Λεωφορείο του ΚΤΕΛ σuγκρούστηκε με αυτοκίνητο – Νεκpός ο οδηγός του ΙΧ

Σεισμός τώρα στην Ελλάδα