Ανείπωτος θρήνος για τον Βασίλη Τόπαλο: Έρευνες για το μοιραίο χτύπημα στο κεφάλι του 16χρονου πυγμάχου

Βασίλης Τόπαλος: Το χρονικό της τραγωδίας

Δυστυχώς ο 16χρονος Βασίλης Τόπαλος, ο χρυσός πυγμάχος, δεν τα κατάφερε και έφυγε από τη ζωή. Ο πρωταθλητής πυγμαχίας, είχε τραυματιστεί σοβαρά τον περασμένο Δεκέμβριο κατά τη διάρκεια προπόνησης σε γυμναστήριο στην Καλλιθέα.

Ο Βασίλης Τόπαλος, έκανε τη συνήθη προπόνηση, όταν ένιωσε έντονη αδιαθεσία, ενόχληση στην κοιλιακή χώρα και τάση για εμετό. Ο 16χρονος κατευθύνθηκε τότε στο μπάνιο των αποδυτηρίων του γυμναστηρίου όπου λιποθύμησε, χτυπώντας κατά την πτώση του σε σκληρή επιφάνεια, χωρίς μάλιστα να γίνει άμεσα αντιληπτός.

Στο έδαφος τον εντόπισε συναθλητής του, ο οποίος και ειδοποίησε τον πατέρα του και τον υπεύθυνο του γυμναστηρίου. Συναθλητής και υπεύθυνος προσέφεραν στον 16χρονο τις πρώτες βοήθειες στο νεαρό, ο οποίος μεταφέρθηκε έπειτα στο Τζάνειο Νοσοκομείο.

Εκεί ο 16χρονος υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για αφαίρεση αιματώματος από το κεφάλι και παρέμεινε σε κρίσιμη κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Χθες, 2 Ιανουαρίου 2023 υπέκυψε στο τραύμα του, μια ημέρα μετά τη γιορτή του.

Έρευνες για τον θάνατο του Βασίλη Τόπαλου

Έρευνα έχει ζητηθεί για το περιστατικό από τον υφυπουργό Αθλητισμο, ενώ η Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας ενημέρωσε πως θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για τη διερεύνηση και απόδοση τυχόν ποινικών ευθυνών.

Σε ανακοίνωσή της η Ελληνική Ομοσπονδία Πυγμαχίας, αναφέρει: «Έφυγε» το Χρυσό παιδί μας, ο χαμογελαστός Βασίλης μας, ο γεννημένος Πρωταθλητής με καρδιά από ατόφιο χρυσάφι. Ανείπωτη θλίψη για την οικογένεια της Ελληνικής Πυγμαχίας… Τα λόγια δεν είναι ικανά να εκφράσουν αυτό που αισθανόμαστε, είμαστε όλοι συντετριμμένοι. Βασίλη μας άφησες πολύ νωρίς. Θα σε θυμόμαστε πάντα με αγάπη και νοσταλγία. Συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους οικείους του. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει. Θα είσαι για πάντα στις καρδιές μας».

Related posts

Έκτακτη ανακοίνωση – Κλειστοί αύριο οι δρόμοι της Αθήνας

Υποψήφιες ευρωβουλευτές Βέφα Αλεξιάδου, Αγγελική Ηλιάδη και Εύη Βατίδου – Δείτε με ποιο κόμμα

Αγγελία στην Αθήνα: Σπιτονοικοκύρης αναζητά ενοικιαστές που θα ψήνουν, θα παρτάρουν και θα έχουν κατοικίδιο