Ανείπωτος θρήνος τον Βόλο: Σπαραγμός στην κηδεία της 19χρονης Μαρίας, συντετριμμένοι οι γονείς και τα αδέρφια της

Βόλος: Δάκρυσε και ο Θεός για την 19χρονη Μαρία Μητράκα

Ο Βόλος θρηνεί την τραγική απώλεια της 19χρονης Μαρίας Μητράκα η οποία έφυγε από την ζωή εξαιτίας του καρκίνου. Η οικογένεια είναι απαρηγόρητη, το ίδιο και όσοι γνώριζαν την αδικοχαμένη κοπέλα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του magnesianews.gr, η κηδεία της θα γίνει σήμερα Κυριακή και ώρα 11 το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίας Αικατερίνης στο Βόλο. Η Μαρία αφήνει πίσω τους γονείς της, Αριστείδη και Ελένη, τα αδέλφια της Σταυρούλα, Δήμητρα και Νέστορα, τη γιαγιά της, τη νονά, θείους και ξαδέλφια. Επιθυμία της οικογενείας αντί στεφάνων και λουλουδιών τα χρήματα να δοθούν στο ”Σπίτι Γαλήνης της Αγίας Αικατερίνης” και στη ”Φλόγα”

Συγκλονισμένος είναι ο πρόεδρος του Τμήματος Κοινωνικής Εργασίας, της Σχολής Κοινωνικών, Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, κ. Περικλής Πολυζωίδης, στο οποίο φοιτούσε η 19χρονη κοπέλα. Όπως έγραψε:

“Η πολυαγαπημένη μας φοιτήτρια Μητράκα Μαρία μας είχε ενημερώσει για το θέμα υγείας που αντιμετώπιζε. Δυστυχώς δεν τα κατάφερε. Έφυγε από την ζωή ύστερα από γενναία μάχη. Ήταν ενθουσιασμένη με τη σχολή μας και όσο κι αν δυσκολευόταν προσπαθούσε να ανταπεξέλθει στα μαθήματα της ακόμη και κατά τη διάρκεια των χημειοθεραπειών.

Είμαστε σίγουρες και σίγουροι ότι το κοριτσάκι μας αναπαύεται τώρα χαρούμενο στην αγκαλιά της Μεγαλόχαρης, απαλλαγμένο από τις αρρώστιες, τις αγωνίες και τα βάσανα αυτού του τόσο ρηχού, άδικου, ανόητου και μάταιου κόσμου.

Σήμερα δε θρηνούμε για αυτήν την όμορφη ψυχούλα που βρήκε ανάπαυση και ειρήνη, αλλά για το δικό μας κενό, τη δική μας αγωνία, το δικό μας αδιέξοδο, τη δική μας ορφάνια.

“Χαίρε σεμνή, η Θεόν σαρκί τεκούσα εις πάντων σωτηρίαν,

δι’ ης γένος των ανθρώπων εύρατο την σωτηρίαν·

διά σού εύροιμεν Παράδεισον, Θεοτόκε αγνή ευλογημένη”.

Βόλος: Το συγκινητικό μήνυμα για τη 19χρονη Μαρία

Ανύπωτη θλίψη βιώνουν και οι καθηγητές του 6ου Γυμνασίου Βόλου, εκεί που φοιτούσε η 19χρονη. Σε ανακοίνωσή του το σχολείο αναφέρει:

“Η διεύθυνση του σχολείου, ο σύλλογος διδασκόντων και ο σύλλογος γονέων και κηδεμόνων εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια της Μαρίας Μητράκα που έφυγε τόσο νωρίς…Τα λόγια φτωχά τούτη την ώρα… Για μας η Μαρία θα παραμείνει ένα φωτεινό, χαμογελαστό αστέρι που είχαμε τη χαρά να έχουμε μαθήτρια στις τάξεις μας… Καλό παράδεισο…”

Υπενθυμίζεται πως η 19χρονη άφησε την τελευταία της πνοή στο Νοσοκομείο του Βόλου χθες Σάββατο. Μεταφέρθηκε τις τελευταίες 2 εβδομάδες στο νοσοκομείο καθώς η παροχή βοήθειας στο σπίτι από τους δικούς της ανθρώπους, δεν ήταν εφικτή.

Σύμφωνα με το gegonotanews.gr, στην παθολογική κλινική κάθε μέρα το κλίμα ήταν βαρύ, καθώς εδώ και ημέρες φαινόταν το “τέλος” για την 19χρονη, που εμφάνισε αρχικά καρκίνο στο στομάχι, ο οποίος προκάλεσε στη συνέχεια γενικευμένες μεταστάσεις. Η 19χρονη ήταν παιδί πολύτεκνης οικογένειας.

Η Μαρία Μητράκα σπούδαζε Κοινωνικής Εργασίας στην Κομοτηνή από το 2021. Παιδί πολύτεκνης οικογένειας, ήταν το τρίτο στη σειρά, ένα παιδί με μοναδική ωριμότητα και ήθος.

Related posts

Tpόμος για βασικό μάρτuρα της τpαγωδίας των Τέμπη

Ραγδαίες εξελίξεις στην κυβέρνηση: Παραιτήθηκαν Παπασταύρου – Μπρατάκος

Σάλος με την δήλωση Φλωρίδη για τα Τέμπη