Ανεξέλεγκτη μεγάλη φωτιά τώρα – Εκκενώνονται άλλα δύο χωριά – Μάχη να μην πλησιάσουν οι φλόγες στα σπίτια

by Maria Giannoutsou
Ανεξέλεγκτη μεγάλη φωτιά τώρα – Εκκενώνονται άλλα δύο χωριά – Μάχη να μην πλησιάσουν οι φλόγες στα σπίτια

Φωτιά στα Χανιά: Νέο μήνυμα από το 112 – Εκκενώνονται άλλα δύο χωριά
Συνεχείς αναζωπυρώσεις έχουν δημιουργήσει νέα πύρινα μέτωπα κοντά σε οικισμούς

Δύσκολη παραμένει η κατάσταση με τη μεγάλη φωτιά στα Χανιά και λίγο μετά τις 18.30 δόθηκε εντολή εκκένωσης για άλλα δύο χωριά.

Συγκεκριμένα με μήνυμα που εστάλη από το 112 καλούνται οι κάτοικοι στις περιοχές Μάζα και Παπαδιανά να απομακρυνθούν προς Τεμένια.

Ανεξέλεγκτη μεγάλη φωτιά τώρα – Εκκενώνονται άλλα δύο χωριά – Μάχη να μην πλησιάσουν οι φλόγες στα σπίτια
Η φωτιά εκδηλώθηκε στις 12:15 το μεσημέρι στον Δήμο Καντάνου – Σελίνου στα Χανιά από ένα ΙΧ που έπιασε φωτιά εν κινήσει και λόγω των ισχυρών ανέμων επεκτάθηκε γρήγορα.

Αρχικά απειλήθηκε ο Αγριλές, μετά ωστόσο οι εστίες φωτιάς “περικύκλωσαν” στην κυριολεξία τα σπίτια στη Λιβάδα και στο Ροδοβάνι, ενώ αυτή την ώρα φλόγες απειλούν τη Μάζα.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής δίνουν διαρκώς μάχη με τις αναζωπυρώσεις που προκαλούν οι δυνατές ριπές του ανέμου. Χαρακτηριστικό είναι ότι στην ίδια περιοχή υπάρχουν ως και 8 διαφορετικές εστίες.

Ενισχύονται οι δυνάμεις

Νωρίτερα, είχε δοθεί εντολή για εκκένωση στα χωριά Λιβάδα και Αγριλές ενώ στο σημείο έπνεαν ισχυροί άνεμοι που δυσχαιρένουν το έργο των δυνάμεων της Πυροσβεστικής.

Στη μάχη με τις φλόγες συμμετέχουν 4 αεροσκάφη που ρίχνουν επιβραδυντικό υλικό, 4 ελικόπτερα, 130 πυροσβέστες, εθελοντές του δήμου Καντάνου -Σελινου αλλά και από όλους τους δήμους της Περιφερειακής ενότητας Χανίων.

Ευθύμης Λέκκας : «Περιμένουμε έναν σεισμό της τάξεως των 7,8 Ρίχτερ – Θα ισοπεδωθεί το 1/3 των κατασκευών»

Ο Τροχός της Τύχης: Και όμως δεν κατάφερε να βρει την λέξη – Η απίθανη αντίδραση του Πολυχρονίδη τα λέει όλα

Παράκληση μιας μητέρας: Την επόμενη φορά που θα πάτε παραλία, αφήστε τις μπροστά ξαπλώστρες σε γονείς με παιδιά

Βαλαβάνη – Μόργκαν: Ποζάρουν αγκαλιά λίγο πριν γίνουν γονείς για πρώτη φορά – Το baby shower που διοργάνωσαν

«Καταστράφηκε η ζωή μου μετά το εμβόλιο της Pfizer» – Πατέρας 4 παιδιών καταγγέλλει «βασανιστικά» συμπτώματα

Προτεινόμενα