Άνοιγμα εστίασης: Αυτές είναι οι πρώτες επιχειρήσεις που θα ανοίξουν αρχές Μαΐου

Άνοιγμα εστίασης: Αυτές είναι οι πρώτες επιχειρήσεις που θα ανοίξουν αρχές Μαΐου

Άνοιγμα εστίασης: Αναλυτικά τι ανέφερε ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης

Άνοιγμα εστίασης: Ανακοινώσεις για το σταδιακό άνοιγμα στην εστίαση πραγματοποίησε ο Άδωνις Γεωργιάδης. Όπως ανέφερε σχεδιάζεται ένα νέο πρόγραμμα ΕΣΠΑ το οποίο θα είναι εστιασμένο στην εστίαση. Ο στόχος θα είναι να στηρίξει τις πληττόμενες επιχειρήσεις ενόψει της επαναλειτουργίας του κλάδου.

Όσο για το ποιες επιχειρήσεις θα ανοίξουν στις αρχές Μαΐου ανέφερε ότι θα είναι τα κτήματα που τελούνται γάμοι και βαφτίσεις, αλλά και οι εταιρείες catering.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «Ζητώ συγγνώμη από όσες επιχειρήσεις έμειναν κλειστές. Δεν φανταζόμουν ποτέ ότι ως Υπουργός θα έπρεπε να σχεδιάζω πως θα κλείνω επιχειρήσεις και πως θα μπαίνει λιγότερος κόσμος στα μαγαζιά. Θα πρέπει όμως και οι επιχειρηματίες να καταλάβουν ότι δεν ήταν μια απόφαση που την πήραμε ελαφρά τη καρδία. Επιλέξαμε όμως να χαθούν χρήματα για να μη χαθούν ζωές. Αυτή είναι η πραγματικότητα».

Τέλος, ο Υπουργός εκτίμησε ότι η Επιστρεπτέα Προκαταβολή 6 θα προσφέρει πλεονεκτήματα σε επιχειρήσεις εστίασης που έμειναν κλειστές όλο τον Ιανουάριο. Σε σχέση με εκείνες που λειτούργησαν ακόμα και με αυστηρά μέτρα.

Άνοιγμα εστίασης: Αυτές είναι οι πρώτες επιχειρήσεις που θα ανοίξουν αρχές Μαΐου

Πέρα από την εκτίμηση για το άνοιγμα στην εστίαση, ενημερωθείτε για την πανελλαδική εργασία στις 23 και 24/2

Σε πανελλαδική εργασία διάρκειας 48 ωρών θα προχωρήσουν στις 23 και 24 Φεβρουαρίου τα ναυτεργατικά σωματεία. Ανάμεσα στα αιτήματά τους, συγκαταλέγονται ρυθμίσεις για τα ωράρια εργασίας και ανάπαυσης, καθώς και κοινωνική ασφάλιση. Ακόμα ζητούν καθολική ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και προσλήψεις σε προσωπικό.

Προτεινόμενα