Άνοιγμα εστίασης: Λιανεμπόριο και εστίαση σχεδιάζεται να ανοίξουν από 1η Δεκεμβρίου

by Newsroom i-diakopes.gr
Άνοιγμα εστίασης: Λιανεμπόριο και εστίαση σχεδιάζεται να ανοίξουν από 1η Δεκεμβρίου

Άνοιγμα εστίασης: Η 1η Δεκεμβρίου ημερομηνία κλειδί για το άνοιγμα των μαγαζιών

Άνοιγμα εστίασης: Από την 1η Δεκεμβρίου ετοιμάζεται το άνοιγμα της αγοράς. Σε πρώτο στάδιο, θα ανοίξουν το λιανεμπόριο και η εστίαση, ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Νίκος Παπαθανάσης. Ο ίδιος τόνισε ωστόσο ότι έχουν πέσει στο τραπέζι και εναλλακτικά σχέδια.

Ο κ. Παπαθανάσης σε συνέντευξη του στον ΣΚΑΪ είπε ότι η επιδημιολογική κατάσταση φαίνεται να γίνεται πιο σταθερή. Αναλόγως αυτό μεταφράζεται ότι ενδέχεται να υπάρξει σημαντική μείωση της διασποράς του κορονοϊού. Ο ίδιος ανέφερε ότι εξετάζονται κι άλλα σχέδια. Τόνισε ότι δεν μπαίνει στη ζυγαριά η δημόσια υγεία, ενώ επεσήμανε ότι κανείς δεν είπε ότι το άνοιγμα της αγοράς θα γίνει χωρίς αυστηρά μέτρα ή πριν την 1η Δεκεμβρίου.

«Η επιστημονική πρόταση της επιτροπής επιδημιολόγων ήταν για 3 εβδομάδες, 3 εβδομάδες εφαρμόζουμε. Εμείς ακούμε την επιστημονική γνώση» δήλωσε ο ίδιος και πρόσθεσε «είναι πολύ νωρίς, θα παρακολουθήσουμε την εξέλιξη».

Άνοιγμα εστίασης: Λιανεμπόριο και εστίαση σχεδιάζεται να ανοίξουν από 1η Δεκεμβρίου

Ο σχεδιασμός του ανοίγματος της εστίασης για 1η Δεκεμβρίου

Ο κ. Παπαθανάσης διευκρίνισε ότι το σχέδιο είναι βασισμένο στην εμπειρία της άνοιξης. Η επανεκκίνηση τότε πραγματοποιήθηκε με το άνοιγμα αρχικά των μικρών καταστημάτων. Μια εβδομάδα μετά άνοιξε το λιανικό εμπόριο, σε δύο εβδομάδες άρχισε η λειτουργία της εστίασης και στις τρεις εβδομάδες, άνοιξαν οι εσωτερικοί χώροι.

Υπογράμμισε ότι στην φάση που βρισκόμαστε τώρα μπορεί να γίνει σύμπτυξη της επανεκκίνησης με αυστηρά μέτρα. Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι ο κόσμος δεν πρόκειται να ξεχυθεί στους δρόμους. Ο κ. Παπαθανάσης ερωτήθηκε εάν θα έχουμε ανοιχτά καταστήματα και υποχρέωση αποστολής SMS για την μετακίνηση των πολιτών. Απάντησε ότι αυτό θα γίνει γνωστό την τελευταία εβδομάδα.

Τέλος επεσήμανε μπορεί να εφαρμοστούν πιο αυστηρά μέτρα σχετικά με την πυκνότητα των ατόμων που μπορούν να βρίσκονται μέσα στα καταστήματα, στην εστίαση ή στα εμπορικά κέντρα.

Προτεινόμενα