Άνοιγμα καταστημάτων: Ανοίγει το λιανεμπόριο τη Δευτέρα 18/1 – Δείτε αναλυτικά τις λεπτομέρειες

Άνοιγμα καταστημάτων: Ανοίγει το λιανεμπόριο τη Δευτέρα 18/1 – Δείτε αναλυτικά τις λεπτομέρειες

Άνοιγμα καταστημάτων: Λιανεμπόριο με τη μέθοδο click in shop και sms στο 13033

Άνοιγμα καταστημάτων: Πραγματοποιήθηκε σήμερα η συνηθισμένη σύσκεψη της επιτροπής των λοιμωξιολόγων. Αυτή τη φορά στη σύσκεψη ήταν παρών ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης. Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιτροπή των λοιμωξιολόγων είναι θετική στο άνοιγμα του λιανεμπορίου. Επομένως, από την ερχόμενη Δευτέρα 18 Ιανουαρίου, θα ανοίξουν τα καταστήματα για το λιανεμπόριο. Εκτός από το λιανεμπόριο, θα ανοίξουν επίσης τα κομμωτήρια και τα κέντρα αισθητικής.

Βέβαια, οι περιορισμοί και τα μέτρα θα είναι αυστηρά. Οι πληροφορίες είναι ακόμα συγκεχυμένες και σε κάθε περίπτωση οι επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν το απόγευμα στις 18:00 από τον κ. Χαρδαλιά.

Ωστόσο, το πιθανότερο σενάριο είναι να γίνονται οι αγορές με τη μέθοδο click in shop. Αυτό σημαίνει ότι οι πελάτες θα μπορούν να εισέρχονται στο εσωτερικό του καταστήματος, για να πραγματοποιούν τα ψώνια τους. Βέβαια, θα υπάρχουν όρια ως προς τον αριθμό των πολιτών στο εσωτερικό καθώς και ο χρονικός περιορισμός 2 ωρών από την ώρα που εστάλη το SMS με τον κωδικό «2» στο 13033.

Άνοιγμα καταστημάτων: Ανοίγει το λιανεμπόριο τη Δευτέρα 18/1 – Δείτε αναλυτικά τις λεπτομέρειες

3 δις. € στοιχίζει ο κάθε μήνας καραντίνας για την οικονομία – Αυτός είναι ένας λόγος που πάρθηκε η απόφαση για το άνοιγμα στα καταστήματα

Ο πρωθυπουργός μιλώντας από το βήμα της Βουλής ανέφερε «Κάθε μήνας lockdown στοιχίζει στην ελληνική οικονομία παραπάνω από τρία δισεκατομμύρια. Για αυτό και είναι ίσως η ώρα, όπως είπα και εφόσον αυτό μας υποδείξουν οι ειδικοί. Να πάρουμε προσεκτικά το ρίσκο της σταδιακής επανεκκίνησης της οικονομίας. Να ανακουφιστεί το λιανεμπόριο, μέσω της μεθόδου πωλήσεων εκτός καταστήματος ή και με οργανωμένο τρόπο μέσα σε αυτά. Η κυβέρνηση είναι έτοιμη, εφόσον υπάρξει θετική εισήγηση, να υλοποιήσει αυτή την πολιτική από τη Δευτέρα πάντα με τήρηση των μέτρων προστασίας, με αυξημένους ελέγχους».

Προτεινόμενα