Άνοιγμα λιανεμπορίου: Πιθανή ημερομηνία η 5η Απριλίου – Τι θα γίνει με σχολεία και εστίαση

Άνοιγμα λιανεμπορίου: Αδύνατο το άνοιγμα την ερχόμενη Δευτέρα 29 Μαρτίου

Άνοιγμα λιανεμπορίου: Ο Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας μίλησε για το πότε θα ανοίξει το λιανεμπόριο. Όπως ανέφερε είναι αδύνατο να γίνει το άνοιγμα την ερχόμενη Δευτέρα 29 Μαρτίου όπως φημολογούνταν. Τα επιδημιολογικά δεδομένα δεν το επιτρέπουν και η κατάσταση παραμένει κρίσιμη.

Ωστόσο νέα ημερομηνία ανοίγματος είναι η 5η Απριλίου, χωρίς φυσικά να έχει κλειδώσει ακόμα κάτι. Όπως ανέφερε ο ίδιος «Πρωτεύοντα ρόλο για την κυβέρνηση έχει η δημόσια υγεία και στην παρούσα φάση το άνοιγμα των καταστημάτων είναι αδύνατο να συμβεί».

Για τις μετακινήσεις εκτός νομού, σχολίασε ότι εάν τα πράγματα είναι καλύτερα τον Απρίλιο, τότε ίσως να επιτραπούν το Πάσχα.

Από πλευράς της, η Ματίνα Παγώνη ανέφερε «Είναι προτιμότερο να ανοίξουμε κάποια καταστήματα, καφετέριες να πηγαίνει ο κόσμος με μέτρα, παρά να πηγαίνει στα σπίτια και να έχουμε αυξημένη την ενδοοικογενειακή μετάδοση».

Άνοιγμα λιανεμπορίου: Νέα πιθανή ημερομηνία ανοίγματος η 5η Απριλίου

Πέραν του ανοίγματος του λιανεμπορίου, αυτά προβλέπονται για τα σχολεία και την εστίαση

Μπορεί το πρώτο βήμα να έγινε με το άνοιγμα κομμωτηρίων και κέντρων περιποίησης νυχιών. Ωστόσο αμέσως επόμενα είναι τα σχολεία με άνοιγμα τις πρώτες μέρες του Απριλίου. Προτεραιότητα δίνεται σαφώς στη Γ’ Λυκείου λόγω Πανελλαδικών Εξετάσεων.

Όσο για την εστίαση, το άνοιγμά της τοποθετείται στην 19η Απριλίου σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα.

Άνοιγμα λιανεμπορίου: Νέα πιθανή ημερομηνία ανοίγματος η 5η Απριλίου

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα