Άνοιγμα σχολείων: Άγνωστο το πότε θα ανοίξουν – Παράταση του σχολικού έτους τον Ιούνιο

Άνοιγμα σχολείων: Τι ανέφερε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως

Άνοιγμα σχολείων: Για θέματα σχετικά με τα σχολεία μίλησε σήμερα η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως. Μιλώντας στα Παραπολιτικά Fm, η κα. Κεραμέως αναφέρθηκε στο πότε εκτιμά ότι θα ανοίξουν τα σχολεία, στην παράταση του σχολικού έτους και στην σεξουαλική διαπαιδαγώγηση.

Όπως ανέφερε για το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία, «Δεν έχουμε καμία εισήγηση των ειδικών αυτή τη στιγμή για άνοιγμα σχολείων. Με τα κρούσματα που έχουμε αυτή τη στιγμή στις περιοχές με αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο. Στις παρούσες υγειονομικές συνθήκες κάθε μέρα που καλεί κάποιος σε μαζικές διαδηλώσεις αυτό απομακρύνει την επιστροφή σε οποιαδήποτε κανονικότητα».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην παράταση του σχολικού έτους λέγοντας «υπάρχουν διαφορετικά σενάρια για όλες τις εναλλακτικές. Και πέρυσι έγινε μια μικρή επέκταση του σχολικού έτους μέχρι τέλος Ιουνίου, κάτι αντίστοιχο μπορεί να συμβεί φέτος».

Τέλος σχετικά με την σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στα σχολεία δήλωσε «Έχει ήδη γίνει μάθημα από τον περασμένο Σεπτέμβριο και σε ανύποπτο χρόνο, προτού ξεσπάσει το ελληνικό meToo. Όπως ήταν δέσμευσή μας πέρυσι τον Ιούνιο ψηφίσαμε στη Βουλή τα λεγόμενα εργαστήρια δεξιοτήτων. Ποια είναι η φιλοσοφία πίσω από αυτή την κίνηση, το σχολείο ασφαλώς έχει ως βασική αποστολή να μεταδώσει γνώση στα παιδιά επιπλέον όμως κατά τη γνώμη μας έχει την αποστολή να καλλιεργήσει ακόμα περισσότερο δεξιότητες στα παιδιά».

Πέρα από το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία, την Καθαρά Δευτέρα απαγορεύεται το πέταγμα χαρταετού

Απαγορευτικό θα είναι το πέταγμα του χαρταετού την ερχόμενη Καθαρά Δευτέρα 15/3, καθώς δεν καλύπτεται από τον κωδικό μετακίνησης 6. Τη σχετική ανακοίνωση έκανε ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθήνας. Ο ίδιος παρακάλεσε τον κόσμο να υπακούσει στα μέτρα και να μην βρεθεί στη δυσχερή θέση να πληρώσει πρόστιμο 300 ευρώ!

Related posts

«Συναγερμός» για ακόμη ένα εμφιαλωμένο νερό: Περιέχει επικίνδυνες χημικές ουσίες

Σοβαρό τροχαίο στη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου

Αυτό που “έτρεμαν” Βασιλόπουλος και The Mart: Ρωσικός κολοσσός μάρκετ με χαμηλές τιμές ανοίγει σε Αθήνα – Θεσσαλονίκη