Άνοιγμα σχολείων: Το νέο μέτρο για τον κορονοϊό που αλλάζει τα πάντα στις τάξεις

by Τόνια Τζαφέρη
Άνοιγμα σχολείων: Το νέο μέτρο για τον κορονοϊό που αλλάζει τα πάντα στις τάξεις

Άνοιγμα σχολείων: Όλα όσα δήλωσε η Κεραμέως

Άνοιγμα σχολείων: Ένας ακόμη δύσκολος χειμώνας αναμένεται να είναι ο φετινός. Μιας και θα υπάρξουν αλλαγές, νέες ρυθμίσεις και μέτρα προκειμένου να αποτραπεί η μετάδοση του κορονοιού.

Πιο αναλυτικά μία σειρά από σημαντικές αλλαγές στα πρωτόκολλα λειτουργίας των σχολείων μέσα στην πανδημία. Από τη νέα σχολική χρονιά, προανήγγειλε η υπουργός Παιδείας, κα Νίκη Κεραμέως, σε συνέντευξή της σε πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ.

Με τους εμβολιασμούς να δημιουργού ήδη νέα δεδομένα για τον τρόπο διαχείρισης της κρίσης. Η υπουργός τόνισε ότι όλες οι αλλαγές θα γίνουν μετά από συζήτηση με την Επιτροπή Λοιμοξιωλόγων.

Μεταξύ άλλων ανέφερε ότι ενώ στην περυσινή σχολική περίοδο τα σχολεία έκλειναν μετά από το πρώτο κρούσμα κορωνοϊού σε κάποιον μαθητή. Αυτό φέτος αλλάζει αφού όπως χαρακτηριστικά είπε η οικογένεια είναι ήδη εμβολιασμένη σε μεγάλο βαθμό ή τέλος πάντων μπορούν να εμβολιαστούν.

Όπως τόνισε δεν θα εισέρχεται στις σχολικές αίθουσες εκπαιδευτικός που δεν είναι είτε πλήρως εμβολιασμένος. Είτε δεν έχει υποβληθεί εβδομαδιαίως σε εργαστηριακό τεστ. Για τους ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς δεν έχει ακόμη καθοριστεί ο αριθμός των τεστ που θα απαιτούνται ανά εβδομάδα.

Άνοιγμα σχολείων: Το νέο μέτρο για τον κορονοϊό που αλλάζει τα πάντα στις τάξεις

Οι διευθυντές των εκπαιδευτικών μονάδων θα ελέγχουν κάθε εβδομάδα τα έγγραφα των καθηγητών. Και σε περίπτωση που είναι ανεμβολίαστοι χωρίς να έχουν εργαστηριακό τεστ θα τους θέτουν σε αναστολή.

Η τελική ενημέρωση των πρωτοκόλλων αναμένεται χρονικά να γίνει λίγο πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς. Με βάση τα τότε επιδημιολογικά δεδομένα.

Οι δηλώσεις Κεραμέως περί ανοίγματος σχολείων

Προτεινόμενα