«Αντισυνταγματικά τα πρόστιμα των 100 ευρω στους ανεμβολίαστους» – Καθηγητής Ξενοφών Κοντιάδης

by Τόνια Τζαφέρη

“Yπέρμετρος περιορισμός της αυτονομίας του προσώπου”

Ο ένας μετά τον άλλο ξεσπούν οι ειδικοί Δικαίου, οι οποίοι όσο και αν συμφωνούν με τον εμβολιασμό, στέλνουν πυρά κατά της κυβέρνησης για την επιβολή προστίμων όσων δεν θέλουν να εμβολιαστούν.

Μετά την ανακοίνωση της είδησης πως οι άνω των 60, που δεν έχουν κάνει ούτε την πρώτη δόση, θα είναι υποχρεωμένοι να εμβολιαστούν και πως αν δεν το κάνουν θα πληρώνουν κάθε μήνα πρόστιμο 100 ευρώ… έχουν ξεσπάσει έντονες αντιδράσεις.

«Αντισυνταγματικά τα πρόστιμα των 100 ευρω στους ανεμβολίαστους» – Καθηγητής Ξενοφών Κοντιάδης

Τι υποστηρίζει ο καθηγητής για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό από την κυβέρνηση

Ο Καθηγητής Δημοσίου Δικαίου και Δικαίου Κοινωνικής Ασφάλειας στο Τμήμα Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου Ξενοφών Κοντιάδης τονίζει σε ανάρτησή του στο διαδίκτυο:

Υποστηρίζω επίμονα, από την πρώτη στιγμή που διατέθηκαν τα εμβόλια, ότι πρέπει να υπάρξουν περιορισμοί, κυρώσεις και κίνητρα για να εμβολιαστούν όλοι. Και μάλιστα άσκησα κριτική στην Κυβέρνηση επειδή καθυστέρησε να επιβάλει περιορισμούς και κυρώσεις. Όμως η επιβολή προστίμων σε όσους δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν είναι κατά τη γνώμη μου αντισυνταγματική ως υπέρμετρος περιορισμός της αυτονομίας του προσώπου, όσο κι αν οργιζόμαστε από τη στάση τους. Ζητήματα εγείρουν επίσης η ηλικιακή διάκριση και η υποβόσκουσα κοινωνική διάκριση, δηλαδή το γεγονός ότι για κάποιους τα 100 ευρώ είναι πολύτιμα και για άλλους ένα απλό φιλοδώρημα.

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν