Αντόνιο Μπαντέρας: Ο άνθρωπος που αρνήθηκε να παίξει τον Κεμάλ κάνει την νεα του ταινία στην Ελλάδα

Αντόνιο Μπαντέρας: Ο άνθρωπος που αρνήθηκε να παίξει τον Κεμάλ κάνει την νεα του ταινία στην Ελλάδα

Αντόνιο Μπαντέρας: Η νέα του ταινία στην Ελλάδα.

Αντόνιο Μπαντέρας: Ήταν το 1998 όταν ο διάσημος ηθοποιός του Hollywood αρνήθηκε να παίξει σε ταινία που χρηματοδοτήθηκε από την Τουρκία. Τότε μάλιστα, έδιναν γη και ύδωρ στον ηθοποιό προκειμένου να ενσαρκώσει τον Κεμάλ.

«Πάντα μου άρεσε να βρίσκομαι σε ιστορικές ταινίες. Ωστόσο, όταν οι Τούρκοι μου πρόσφεραν να παίξω τον ρόλο του Ατατούρκ για τρελά χρήματα, αρνήθηκα αμέσως. Αυτή ήταν η πιο αληθινή απόφαση στην ιστορία της καριέρας μου»

Αντόνιο Μπαντέρας: Ο άνθρωπος που αρνήθηκε να παίξει τον Κεμάλ κάνει την νεα του ταινία στην Ελλάδα

Την νέα του ταινία, την γυρίζει στην Ελλάδα ο αστέρας του Hollywood

Το πρώτο «φώτα, κάμερα, πάμε» του «The Enforcer», θα ακουστεί σήμερα το απόγευμα. Είναι η πρώτη ταινία του Χόλιγουντ, της οποίας η παραγωγή θα γίνει στη Θεσσαλονίκη. Δύο σκηνές είναι προγραμματισμένο να γυριστούν στην ανατολική Θεσσαλονίκη. Σε μια από αυτές-με βάση τον σχεδιασμό- θα συμμετάσχει και ο αστέρας του Χόλιγουντ Αντόνιο Μπαντέρας. Ο διάσημος ηθοποιός έφτασε την περασμένη Παρασκευή στην πόλη.

Τα γυρίσματα της Δευτέρας αναμένεται να ξεκινήσουν λίγο μετά τις έξι το απόγευμα. Θα έχουν στο επίκεντρο το σκηνικό, που κατασκευάστηκε για τον σκοπό αυτό σ’ ένα μέρος των εγκαταστάσεων του Γ.Σ Ηρακλή. Για τις ανάγκες των σκηνών στο σημείο αυτό της πόλης, γήπεδα ποδοσφαίρου έπρεπε να «μεταμορφωθούν» σε γήπεδα γκολφ.

Αντόνιο Μπαντέρας: Ο άνθρωπος που αρνήθηκε να παίξει τον Κεμάλ κάνει την νεα του ταινία στην Ελλάδα

Αντόνιο Μπαντέρας: Η έκπληξη στα γυρίσματα της ταινίας του

Ο Γ.Σ Ηρακλής επιφυλάσσει και μια έκπληξη σε στέλεχος της παραγωγής, που έχει το ίδιο επώνυμο με τον Ντέιβιντ Ίνγκραμ, τον Αμερικάνο πρώην καλαθοσφαιριστή της ομάδας του Ηρακλή, που αποτέλεσε και τον μεγάλο σταρ της ομάδας στα τέλη της δεκαετίας του ’80. Ο αριστερόχειρας γκαρντ 1.93 ύψους που φόρτωνε με 30άρες, 40άρες και 50άρες τα καλάθια των αντιπάλων της ομάδας μπάσκετ του Ηρακλή, ήρθε στο νου των ανθρώπων του Γ.Σ όταν έμαθαν πως στο crew της ταινίας υπήρχε άτομο με το ίδιο επώνυμο.

Είναι προγραμματισμένο κάποια στιγμή που θα υπάρχει μικρή ανάπαυλα των γυρισμάτων που θα γίνουν, ο πρόεδρος του Γ.Σ. Ηρακλής, Φώτης Θέος να δώσει στον συνεπώνυμο του Ντέιβιντ Ίνγκραμ, μια φανέλα με το επώνυμο του μπασκετμπολίστα που έγραψε ιστορία με την ομάδα του Γηραιού.

Με το σετ της ταινίας να είναι περίκλειστο, ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα, όπως και να τηρηθεί κάθε θεσμοθετημένο υγειονομικό πρωτόκολλο, το γύρισμα των δύο συγκεκριμένων σκηνών έχει ιστορική σημασία για την «είσοδο» της Θεσσαλονίκης στα στόχαστρα των μεγάλων χολιγουντιανών στούντιο. Οι σημερινές σκηνές είναι το πρώτο «τεστ» για τον επαγγελματισμό των Ελλήνων συντελεστών της ταινίας. Θα εξεταστεί αν η Θεσσαλονίκη μπορεί έχει το δικό της αστέρι στον -προδιαγραφών Χόλιγουντ πια- κινηματογραφικό χάρτη. Αν και εφόσον συμβεί αυτό θα μπορεί πλέον να αποκομίσει τα μέγιστα οφέλη σε επίπεδο οικονομικό όπως και προβολής.

Προτεινόμενα