Αντρίκια απάντηση των Πομάκων Θράκης στον Τσαβούσογλου: «Εμείς όταν πεθαίναμε για αυτά τα εδάφη τουρκικά δεν ξέραμε – Είσαι ανεπιθύμητος»

by Αντώνης Βαλμάς

Πομάκοι Θράκης: Απάντησαν λεβέντικα στην προβοκάτσια των Τούρκων

Πομάκοι Θράκης: Στην προβοκάτσια που θα επιχειρήσει να στήσει η Άγκυρα, με την… ανεπίσημη επίσκεψη Τσαβούσογλου στη Θράκη, απαντάνε με τον καλύτερο τρόπο, λεβέντικα και ελληνικά, οι Πομάκοι. Συγκεκριμένα ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πομάκων Ν. Ξάνθης δίνει την απάντηση που αρμόζει στην Άγκυρα και στους εγκάθετους που έχει «στήσει» στη Θράκη, με ενδιάμεσο το τουρκικό προξενείο, γράφοντας:

«Εμείς όταν πεθαίναμε για αυτά τα εδάφη τουρκικά δεν ξέραμε τώρα δεν ξέρουμε την μητρική μας γλώσσα. Τις τελευταίες δεκαετίες οι Πομάκοι και οι Ρομά της Θράκης υφίστανται μια πολιτισμική και γλωσσική γενοκτονία από εγκάθετους της Τουρκίας.

Πομάκοι Θράκης: Αντρίκια απάντηση προς τον Τσαβούσογλου

Σύλλογοι, ομάδες ανθρώπων ακόμα και ατομικά πολλές φορές προσπαθούμε. Προσπαθούμε με νύχια και με δόντια να αποτρέψουμε την εις βάρος μας πολιτισμική και γλωσσική γενοκτονία. Παλεύουμε για το αυτονόητο, προσπαθούμε να αποδείξουν το αυτονόητο το ότι δεν είμαστε ελέφαντες δηλαδή!

Η συνέχεια της απάντησης των Πομάκων της Θράκης προς τον Τσαβούσογλου

Ακούμε καιρό τώρα από τρίτες χώρες χωρίς να τους πέφτει λόγος να θέτουν ζητήματα “τουρκικής μειονότητας“. Η μειονότητα είναι μια και έχει καθοριστεί από την συνθήκη της Λοζάνης και είναι Μουσουλμανική, καθώς απαρτίζεται από κοινότητες που έχουν μόνο ένα κοινό σημείο την θρησκεία!

Για αυτό λοιπόν σε όποιο από τα πομακοχώρια και αν πάτε – Γιατί πομακοχώρια λέγονται – κύριε Τσαβούσογλου δεν θα αλλάξει κάτι. Θα εξακολουθούμε να είμαστε Έλληνες Πομάκοι και αυτό δεν θα αλλάξει ούτε στην επόμενη ούτε στην μεθεπόμενη επίσκεψη σας στην Θράκη ακόμα και τότε Έλληνες Πομάκοι θα είμαστε!

Πομάκοι Θράκης: Αντρίκια απάντηση προς τον Τσαβούσογλου

Όσο για τα θέματα που εγείρονται και ακούγονται ανά καιρούς από εσάς ή τους συνεργάτες σας περί καταπίεσης της τουρκικής μειονότητας όπως την αποκαλείται αρχικά σας διαβεβαιώνουμε πως τουρκική μειονότητα δεν υπάρχει. Και εν συνεχεία σας εγγυόμαστε πως απολαμβάνουμε οι μουσουλμάνοι της Θράκης όλες της ελευθερίες της πατρίδας μας»!

Πομάκοι Θράκης: Αντρίκια απάντηση προς τον Τσαβούσογλου

Ας το βάλει καλά στο μυαλό της η Άγκυρα… Την Θράκη την φρουρούν οι ακρίτες της και οι Πομάκοι που έχυσαν το αίμα τους για την πατρίδα. Αν χρειαστεί το ίδιο θα κάνουν πάλι!

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν

clo