Απαγόρευση κυκλοφορίας Αττική: «Κλειδώνει» η απαγόρευση από τις 18:00 – Ποια είναι τα υπόλοιπα μέτρα

Απαγόρευση κυκλοφορίας Αττική: Σήμερα θα ανακοινωθούν τα νέα μέτρα για τον περιορισμό του κορονοϊού

Απαγόρευση κυκλοφορίας Αττική: Έντονο ενδιαφέρον υπάρχει σήμερα για τις επίσημες ανακοινώσεις για τον κορονοϊό. Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων συνεδριάζει. Και οι αποφάσεις που θα πάρει θα κρίνουν σε μεγάλο βαθμό τα μέτρα τα οποία θα ανακοινώσει η κυβέρνηση. Εδώ και τρεις μέρες, τα κρούσματα είναι περισσότερα από 1.000 στη χώρα, το ΕΣΥ πιέζεται και οι μεταλλάξεις του ιού κερδίζουν έδαφος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, για την Αττική εξετάζεται να απαγορευτεί η κυκλοφορία μετά τις 18:00 το απόγευμα τα Σαββατοκύριακα. Εάν συμβεί αυτό, τα καταστήματα θα κλείνουν από τις 17:00 το Σάββατο.

Όσο για τα σχολεία, δεν υπάρχει πρόβλεψη να κλείσουν. Χθες η κα. Κεραμέως ανέφερε ότι θα συνεχίσουν να είναι ανοιχτά. Την ίδια ώρα, το σενάριο για την απαγόρευση μετακίνησης από δήμο σε δήμο στην Αττική δεν φαίνεται να επικρατεί.

Τέλος, εξετάζεται να καταργηθεί το click inside και να εδραιωθεί παντού το click away.

Ο Χαράλαμπος Γώγος ανέφερε ότι πρόκειται για μία «έξυπνη λύση», σχολιάζοντας την απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 στις περιοχές της Αττικής. Ανέφερε επίσης ότι η μείωση της κινητικότητας είναι το πιο σημαντικό από όλα.

Από την άλλη, η Ματίνα Παγώνη δε συμφωνεί και όπως ανέφερε «Τα μέτρα που υπάρχουν μέχρι τώρα δεν έχουν εφαρμοστεί. Ας εφαρμόσουμε αυτά που έχουμε. Το να ανακοινώνουμε κάθε δυο μέρες μέτρα δεν έχει κανένα νόημα αν δεν τα εφαρμόζουμε».

Απαγόρευση κυκλοφορίας Αττική: Κλειδώνει η απαγόρευση μετά τις 18:00

Πέραν της απαγόρευσης κυκλοφορίας στην Αττική, στο «κόκκινο» θα μπουν Αχαΐα και Θεσσαλονίκη

Η επιδημιολογική κατάσταση στην Αχαΐα και τη Θεσσαλονίκη, ανησυχεί ιδιαίτερα τους ειδικούς. Κατά πάσα πιθανότητα, η Θεσσαλονίκη θα μπει στις «κόκκινες» περιοχές. Ενώ στην Αχαΐα υπάρχει έντονη ανησυχία καθώς τις δύο τελευταίες μέρες τα ημερήσια κρούσματα είναι πάνω από 80.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα