Απαγόρευση κυκλοφορίας: Έρχεται το Φθινόπωρο – Ο εφιάλτης επιστρέφει

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Έρχεται το Φθινόπωρο - Ο εφιάλτης επιστρέφει

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο, τοπικών lockdown

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Τίποτα δεν είναι δεδομένο! Ακόμα παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο, της απαγόρευσης της κυκλοφορίας τη νύχτα, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Μιας και το καλοκαίρι τελειώνει, οι αδειούχοι εργαζόμενοι επιστρέφουν στα αστικά κέντρα με γεμάτες τις μπαταρίες για τη νέα και απαιτητική σεζόν. Στο μεταξύ, η επιστημονική κοινότητα προειδοποιεί και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, μιλώντας για ραγδαίες εξελίξεις με την πανδημία.

Countdown «μελλοθάνατου» θύμιζαν οι φετινές διακοπές. Με τον φόβο των lockdown και της απαγόρευσης κυκλοφορίας -και έπειτα από τον εξάμηνο περιορισμό στις μετακινήσεις-όσοι μπορούσαν, αξιοποίησαν στο έπακρο τις καλοκαιρινές τους άδειες για να απολαύσουν έστω λίγες στιγμές ξεγνοιασιάς πριν ξεκινήσει η νέα δύσκολη περίοδος της πανδημίας.

Το Φθινόπωρο προμηνύεται δύσκολο. Ο Χειμώνας θα φέρει ακόμα πιο δύσκολες αποφάσεις για νέα μέτρα με πολύ πιθανά μίνι lockdown, αφού η μετάλλαξη Δέλτα έχει εκτοξεύσει τον αριθμό των κρουσμάτων και έχει αυξήσει την πίεση στο ΕΣΥ. Ήδη, το υπουργείο Υγείας έχει ανακοινώσει την αναστολή όλων των κανονικών αδειών των υγειονομικών από την 1η Σεπτεμβρίου και μέχρι νεωτέρας, απόφαση που αντανακλά την κατάσταση που επικρατεί.

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Έρχεται το Φθινόπωρο - Ο εφιάλτης επιστρέφει

Δεν θα απαγορευτεί καθολικά η κυκλοφορία – Επικρατεί το ενδεχόμενο λήψης μέτρων τοπικά

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, ορισμένα νησιά και τουριστικού προορισμοί είδαν τον εφιάλτη της απαγόρευσης κυκλοφορίας τη νύχτα να επιστρέφει. Σκοπός ήταν να ανακοπεί η εξάπλωση του κορονοϊού. Μάλιστα, συναγερμός για σταθερή επιδείνωση συνεχίζει να υπάρχει για Νάξο, Ικαρία, Ηλεία, Άνδρο και Καβάλα.

Όσο όμως οι τουριστικοί προορισμοί θα αδειάζουν, οι ταξιδιώτες θα επιστρέφουν στα αστικά κέντρα, μεταφέροντας το πρόβλημα κυρίως σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Όπως είναι φανερό, η κυβέρνηση καλείται σύντομα να αποφασίσει αν θα ανακοινώσει ή όχι μέτρα μίνι lockdown.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, έχει τονίσει ότι το φθινόπωρο και τον χειμώνα είναι πιθανό να εφαρμοστούν τοπικά μέτρα. Φυσικά η απόφαση θα ληφθεί σύμφωνα με τα επιδημιολογικά δεδομένα.

«Εάν ξεπεραστούν οι δείκτες ασφαλείας θα υπάρξουν στοχευμένα μέτρα. Ωστόσο, δεν θα μπούμε σε λογικές κλεισίματος της εστίασης ή των νυχτερινών κέντρων» δήλωσε πρόσφατα ο κ. Οικονόμου και διαβεβαίωσε ότι η οικονομία θα μείνει ανοιχτή.

Υπενθυμίζεται ότι τα μέτρα των μίνι-τοπικών lockdown είναι απαγόρευση κυκλοφορίας από τη 1 το βράδυ μέχρι τις 6 το πρωί. Επίσης, είναι και η απαγόρευση μουσικής στην εστίαση. Αυτό βέβαια σημαίνει ότι η εστίαση θα πρέπει για μια ακόμα φορά να μπει σε mute, αλλά και να κλείνει πιο νωρίς.

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν

clo