Απαγόρευση κυκλοφορίας και μίνι lockdowns «τέλος» για τους εμβολιασμένους, έρχονται προνομία και εξαιρέσεις

by Τόνια Τζαφέρη
Απαγόρευση κυκλοφορίας και μίνι lockdowns «τέλος» για τους εμβολιασμένους, έρχονται προνομία και εξαιρέσεις

Έρχονται ανακοινώσεις προνομίων για τους εμβολιασμένους

Όλα δείχνουν πως οι εμβολιασμένοι θα είναι ”ελεύθεροι” περιορισμών ακόμη και σε περιοχές με απαγόρευση κυκλοφορίας και μινι lockdown.

Πιο αναλυτικά πιστροφή στην κανονικότητα αλλά μόνο για εμβολιασμένους, αναμένεται να σημάνει το νέο πλαίσιο κανόνων και… διαχωρισμών μεταξύ εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων, που θα ανακοινώσει την Τετάρτη ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Με αφορμή το μίνι lockdown στη Θεσσαλονίκη, που προκάλεσε αντιδράσεις για την «καθολικότητά» του, η κυβέρνηση έρχεται να ανακοινώσει ένα σχέδιο «ενίσχυσης των δικαιωμάτων» των πλήρως εμβολιασμένων.

Απαγόρευση κυκλοφορίας και μίνι lockdowns «τέλος» για τους εμβολιασμένους, έρχονται προνομία και εξαιρέσεις

Έτσι ακόμα και στις «κόκκινες περιοχές» που μπαίνουν αυτόματα σε μίνι lockdown και απαγόρευση βραδινής κυκλοφορίας, τα μέτρα δεν θα ισχύουν για εμβολιασμένους, ενώ επιχειρήσεις εστίασης δεν θα χρειάζεται να κλείνουν καθώς θα μπορούν να υποδέχονται τους – ελεύθερους να κινηθούν – εμβολιασμένους πολίτες.

Το σχέδιο και οι ανακοινώσεις για τους εμβολιασμένους

Οι ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν την Τετάρτη από τον υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη «με στόχο να εκπέμπουμε πολύ καθαρά μηνύματα σε σχέση κυρίως με τους εμβολιασμένους» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο ίδιος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση και οι ειδικοί ετοιμάζουν κατάργηση των όποιων περιορισμών για τους πλήρως εμβολιασμένους.

Στα μέτρα που είναι «στο τραπέζι» είναι οι πλήρως εμβολιασμένοι να μπορούν να απολαμβάνουν μουσική αλλά και χορό στην εστίαση και στις «κόκκινες περιοχές», κάτι που δεν συμβαίνει σήμερα, καθώς η απαγόρευση αφορούσε άπαντες, εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους. Όλα δείχνουν ότι αυτό θα αλλάξει και οι εμβολιασμένοι δεν θα έχουν τέτοιους περιορισμούς.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι πλήρως εμβολιασμένοι θα έχουν ελευθερία κινήσεων και κανέναν περιορισμό.

Επιπλέον υπάρχει η σκέψη οι εμβολιασμένο να κυκλοφορούν χωρίς περιορισμό στο ωράριο ή να επισκέπτονται τον οδοντίατρο χωρίς rapid test.

Προτεινόμενα