Απαγόρευση μετακίνησης: Τι θα ισχύσει με τις ώρες κυκλοφορίας και τα sms για τα Χριστούγεννα

Απαγόρευση μετακίνησης: Πως θα μπορούν να κινούνται οι πολίτες την περίοδο των Χριστουγέννων

Απαγόρευση μετακίνησης: Κανονικά θα συνεχιστεί η απαγόρευση στις μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των γιορτών. Την ανακοίνωση εξέδωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.

Ειδικότερα, ξεκαθάρισε πως θα συνεχιστεί η απαγόρευση κυκλοφορίας κατά τις ώρες από τις 10:00 το βράδυ έως τις 5:00 το πρωί. Το μέτρο ισχύει καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου από Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2020 μέχρι τις 7 Ιανουαρίου 2021. Επίσης ισχύει και το μέτρο για την αποστολή SMS στο 13033 για τις αναγκαίες μετακινήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για μετακινήσεις που αφορούν το λιανεμπόριο, επίσκεψη στα κομμωτήρια και στα βιβλιοπωλεία, στο προαναφερθέν πλαίσιο λειτουργίας τους, θα πρέπει να δηλώνεται ο αριθμός 2.

Τι ισχύει με τα μέτρα για τις απαγορεύσεις των μετακινήσεων

Υπενθυμίζεται ακόμη ότι για όσους ταξιδεύουν από χώρες του εξωτερικού προς την Ελλάδα ισχύει η υποχρεωτική προληπτική καραντίνα. Το μέτρο τίθεται σε ισχύ από 18 Δεκεμβρίου 2020 έως 7 Ιανουαρίου 2021. Το συγκεκριμένο μέτρο περιορίζεται, από τις 10 που είχε εξαγγελθεί, στις 3 ημέρες.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Πέτσας, επεσήμανε ότι πρέπει όλοι να «δείξουμε αυτοσυγκράτηση και σεβασμό στους κοινούς κανόνες για να περιορίσουμε τη διασπορά του ιού. Και να αποτρέψουμε ένα τρίτο κύμα. Πλησιάζουμε, άλλωστε, τη μέρα που θα ξεκινήσει ο εμβολιασμός. Και η αντίστροφη μέτρηση για την απαλλαγή της κοινωνίας μας από τον κίνδυνο του φονικού ιού και τη σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα που στερηθήκαμε».

Related posts

Αφρικανική σκόνη: «Πνiγnκαν» Αρχαία Ολυμπία, Καλαμάτα και Κιάτο – Συγκλονιστικές εικόνες

Νέος σεισμός πριν από λίγο ταρακούνησε την Ελλάδα

Εντοπίστηκε ο ακριβής χώρος ταφής του Πλάτωνα