Απαγόρευση συναθροίσεων: Η ΕΛ.ΑΣ απαγορεύει τις συναθροίσεις άνω των 100 ατόμων μέχρι την 1/2

Απαγόρευση συναθροίσεων: Δείτε αναλυτικά ποια είναι τα πρόστιμα σε περίπτωση παραβάσεων

Απαγόρευση συναθροίσεων: Η Ελληνική Αστυνομία αποφάσισε να απαγορεύσει τις δημόσιες συναθροίσεις άνω των 100 ατόμων. Αυτή η απαγόρευση τέθηκε ήδη σε ισχύ σήμερα στις 6 το πρωί και θα ισχύει μέχρι την Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου.

Η δε απόφαση ελήφθη όπως αναφέρεται λόγω εξαιρετικά επιτακτικών λόγων δημοσίου συμφέροντος. Οι οποίοι αφορούν στην προστασία της δημόσιας υγείας και στον κίνδυνο διασπορά του κορονοϊού. Ακόμα, η απόφαση ελήφθη ώστε να αποφευχθεί περαιτέρω κίνδυνος διασπορά του κορονοϊού από την αθρόα συμμετοχή ατόμων στις δημόσιες συναθροίσεις. Ενώ, τέλος, η Εθνική Επιτροπή Προστασίας Δημόσιας Υγείας εισιγήθηκε στις 22/1 να τεθεί το ανώτατο όριο των 100 ατόμων στις δημόσιες συναθροίσεις.

Ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, ανέφερε ότι η εν λόγω απόφαση δε σχετίζεται με το προγραμματισμένο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο. Όπως ανέφερε «Μέχρι σήμερα υπήρχε η απαγόρευση για τις πορείες και τα συλλαλητήρια, ωστόσο πλέον υπάρχει ένα άνοιγμα για μέχρι 100 άτομα».

Απαγόρευση συναθροίσεων: Όχι πάνω από 100 άτομα ως την 1/2

Δείτε τα πρόστιμα που θα επιβάλλονται σε περίπτωση παράβασης της απαγόρευσης των δημοσίων συναθροίσεων

Στους παραβάτες, θα βεβαιώνεται διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ για τα νομικά πρόσωπα και 3.000 ευρώ για τα φυσικά πρόσωπα που διοργανώνουν δημόσιες συναθροίσεις.

Ενώ διοικητικό πρόστιμο 300 ευρώ θα τίθεται στα πρόσωπα που παραβιάζουν την απαγόρευση συμμετέχοντας σε δημόσιες συναθροίσεις.

Η καθηγήτρια Λινού σχολίασε ότι το μέτρο της απαγόρευση των συναθροίσεων «επιβλήθηκε μέσα σε πανικό».

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα