Απάτη στο Δημόσιο: Οργανωμένα κυκλώματα υπεξαίρεσαν 800.000 ευρώ από τον ΕΦΚΑ

by i-diakopes.gr

Απάτη στο Δημόσιο: Είχαν ιδρύσει εταιρίες μαϊμού και κατέκλεβαν τη δημόσια υπηρεσία

Απάτη στο Δημόσιο: Δύο οργανωμένα κυκλώματα συμμετείχαν σε απάτες και πλαστογραφίες σε βάρος του Δημοσίου από τον Απρίλιο του 2013. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα κυκλώματα είχαν ιδρύσει εταιρίες μαϊμού. Και κατάφεραν να αποσπάσουν περί τα 800.000 ευρώ από τον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).

Σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη από την Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, το κεφάλι των κυκλωμάτων ήταν ένας αλλοδαπός. Ο αλλοδαπός έχει ήδη συλληφθεί και ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή τεσσάρων ακόμα συνεργών του. Δύο από αυτούς είναι επίσης αλλοδαποί.

Απάτη στο Δημόσιο: Οργανωμένα κυκλώματα υπεξαίρεσαν 800.000 ευρώ

Δείτε πως ακριβώς δρούσαν τα οργανωμένα κυκλώματα και κατάφεραν να αποσπάσουν 800.000 ευρώ από φορέα του Δημοσίου με απάτη

Ο αλλοδαπός αρχηγός των δύο συμμοριών είχε ιδρύσει τρεις εταιρίες που δραστηριοποιούνταν στη ραφή ενδυμάτων φασόν. Και ασφάλιζε εικονικά με πλαστά έγγραφα σε αυτές εργαζομένους οι οποίοι παρείχαν πραγματική εργασία για τα ένσημα που απαιτούνταν για τη παραμονή τους στη χώρα και την εξασφάλιση ιατροφαρμακευτικής κάλυψης και δικαιώματος συνταξιοδότησης, αποφεύγοντας όμως να καταβάλλει τις ασφαλιστικές εισφορές.

Οι εταιρίες λειτουργούσαν για συγκεκριμένο διάστημα και κάθε φροά που έπαυε μία δραστηριότητα, ξεκινούσε η επόμενη. Η έρευνα αποκάλυψε κακουργηματική απάτη ύψους 801.725,53 ευρώ σε βάρος του Δημοσίου. Ο αλλοδαπός εμπνευστής της οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του και παραπέμφθηκε σε κύρια ανάκριση.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα