Απέδρασε από το Αλκατράζ και έστειλε γράμμα στο FBI 50 χρόνια αργότερα

Αληθινή Ιστορία: Άνδρας δραπέτευσε από το Αλκατράζ και έστειλε γράμμα στο FBI

Αληθινή Ιστορία: Κανείς δεν είχε καταφέρει να δραπετεύσει από την ομοσπονδιακή φυλακή του Αλκατράζ. Όσοι προσπάθησαν να αποδράσουν από τις φοβερές φυλακές, είδαν τις προσπάθειες τους να πέφτουν στο κενό. Όμως, ένα κομμάτι χαρτί έθεσε υπό αμφισβήτηση αυτόν τον ισχυρισμό. Το 1962, 3 κρατούμενοι ο Τζον και ο Κλάρενς Ανγκλίν και ο Φρανκ Μόρρις οργάνωσαν μια τολμηρή απόδραση.

Το FBI διεξήγαγε εμπεριστατωμένη έρευνα για το περιστατικό και τελικά κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι 3 άντρες πνίγηκαν στον Κόλπο του Σαν Φρανσίσκο. Ωστόσο, δεν υπήρχαν αποδεικτικά στοιχεία για αυτό. Σήμερα, 50 χρόνια μετά το περιστατικό, το FBI έλαβε μια περίεργη επιστολή από κάποιον που ισχυρίζεται ότι είναι ο Τζον Ανγκλίν. Μέσα στην επιστολή αναφέρει ότι εκείνος, ο αδερφός του και ένας άλλος επιβίωσαν από την απόδραση.

Το απίστευτο μιας αληθινής απόδρασης από τις φυλακές του Αλκατράζ

Παρόλο που το γράμμα εστάλη στις Αρχές το 2013 τις τελευταίες μέρες ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

«Το όνομά μου είναι Τζον Ανγκλίν. Δραπέτευσα από το Αλκατράζ το 1962 μαζί με τον αδερφό μου και τον Φρανκ Μόρρις. Τώρα, είμαι 83 ετών και η υγεία μου είναι σε πολύ κακή κατάσταση. Έχω καρκίνο. Ναι, όλοι καταφέραμε να επιβιώσουμε εκείνο το βράδυ. Ο Φρανκ πέθανε τον Οκτώβριο του 2005. Στην Αλεξάνδρεια, βρίσκεται ο τάφος του με ένα άλλο όνομα. Ο αδερφός μου πέθανε το 2011», φέρεται να γράφει η επιστολή.

«Αν ανακοινώσετε από την τηλεόραση ότι δεν θα πάω φυλακή για πάνω από έναν χρόνο και θα έχω ιατρική περίθαλψη, θα σας στείλω και άλλο γράμμα λέγοντας σας που βρίσκομαι. Δεν είναι αστείο. Είναι η απόλυτη αλήθεια»

Αληθινή Ιστορία: Το φοβερό γράμμα για μία ιστορική απόδραση

Σύμφωνα με την Telegraph, το FBI εξέτασε προσεχτικά το γράμμα για να βρει δακτυλικά αποτυπώματα και αν ο γραφικός χαρακτήρας ταιριάζει με αυτόν του Τζον, αλλά δεν βρήκε τίποτα.

Η αλήθεια είναι ότι θα ήταν πραγματικά εντυπωσιακό αν αυτοί οι 3 άντρες κατάφεραν να αποδράσουν από το φημισμένο Αλκατράζ και να ενταχθούν πάλι στην κοινωνία όντας καταζητούμενοι εγκληματίες.

Related posts

Βάφτηκε όλος ο δρόμος με αίμα, ξεκληρίστηκε ολόκληρη οικογένεια: Νεκροί και οι 6, έπεσε πάνω τους φορτηγό

Το «ρούφηξε» η αντλία: Τραγωδία σε ξενοδοχείο, 8χρονη είχε μαρτυρικό τέλος στην πισίνα, σοκαρισμένοι οι γονείς

Ορıστıκό: Τέλος τα κıνητά στα σχολεία – Έρχεται η πιο αuστηρή τıμωρία, μέχρι και ορıστική απоβоλń από το σχολείο