Απευθείας από το μέλλον: Τα Τρίκαλα δοκιμάζουν οχήματα χωρίς οδηγό που θα τους στέλνεις μήνυμα και θα σε παραλαμβάνουν

Τρίκαλα: Η ελληνική πόλη που είναι ένα βήμα μπροστά στη συγκοινωνία

Τα Τρίκαλα μας έχουν συνηθίσει να υιοθετούν hi-tech πρωτοβουλίες όπως και γίνεται αυτή τη φορά με το λανσάρισμα οχημάτων χωρίς οδηγό. Η δοκιμή θα γίνει την ερχόμενη Παρασκευή ενώ ο διευθυντής της E-Trikala μίλησε στο σταθμό, Λέσχη 97,6.

«Θα έχουμε πλέον οχήματα χωρίς οδηγό, αυτό είναι το νέο πρότζεκτ που θα δοκιμαστεί στην πόλη μας. Δεν θα εκτελούν συγκοινωνιακό έργο, αλλά θα γίνεται η μεταφορά με εντολή, θα έχει στείλει κάποιος το μήνυμα του και αυτό το όχημα θα τον παραλαμβάνει από συγκεκριμένη στάση.

Η διαδρομή θα είναι από τον σταθμό του ΟΣΕ στην οδό Πύλης, αριστερά στο Φλαμούλι και θα καταλήγει στις Καρυές στο ΤΕΦΑΑ. Αυτό θα είναι το δρομολόγιο, έχει εξοπλιστεί ήδη με τελευταίας τεχνολογίας αισθητήρες και φανάρια για να επικοινωνεί με τα οχήματα, και η παγκόσμια πρωτοπορία και πάλι των Τρικάλων είναι ότι έχουμε την μεγαλύτερη πίστα σε χιλιόμετρα.

Σε ένα μήνα θα κυκλοφορούν τα οχήματα δίχως οδηγό στα Τρίκαλα

Η μεγάλη πρόκληση στη διαδρομή των Τρικάλων είναι ότι θα έχουμε δύσκολες και αντίξοες συνθήκες, και πιστεύω ότι οι συμπολίτες μας θα δούνε ότι είναι ένα διεθνές έργο που μπορεί να μας φέρει προστιθέμενη αξία, κι ευελπιστούμε ότι το φιλότιμο των τρικαλινών θα μεγιστοποιήσει πάλι αυτή την προσπάθεια.

Την Παρασκευή θα έχουμε τα εγκαίνια των οχημάτων, και έπειτα από ένα μήνα περίπου θα βγούνε και στο δρόμο. Θα μεταφέρουν φοιτητές του ΤΕΦΑΑ, σπουδαστές της ΣΜΥ, δημοτικούς υπαλλήλους και τους υπαλλήλους του E-Trikala. Θα περνάνε καθημερινά από Δευτέρα ως Παρασκευή, αλλά θα είναι σχετικά αραιά τα δρομολόγια, ως 4 φορές ανά ημέρα. Ένα μεγάλο ζητούμενο θα είναι η ταχύτητα που κινούνται, όπου και πάλι θα είναι πρωτοποριακό για εμάς που έχουμε ορίσει ότι θα πηγαίνουν από 25 έως 40 χλμ/ώρα».

Related posts

Σάλος με την δήλωση Φλωρίδη για τα Τέμπη

Λεωφορείο του ΚΤΕΛ σuγκρούστηκε με αυτοκίνητο – Νεκpός ο οδηγός του ΙΧ

Σεισμός τώρα στην Ελλάδα