Απεργία ΜΜΜ: 24ωρη απεργία την Πέμπτη 26/11 σε μετρό, τραμ και ηλεκτρικό

Απεργία ΜΜΜ: 24ωρη απεργία την Πέμπτη 26/11 σε μετρό, τραμ και ηλεκτρικό

Απεργία ΜΜΜ: Απεργούν οι εργαζόμενοι και δηλώνουν «Φοράμε μάσκες αλλά έχουμε φωνή και ζωή»

Απεργία ΜΜΜ: Την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου θα ακινητοποιηθούν για ολόκληρη τη μέρα, τα μετρό, ηλεκτρικός και τραμ στην Αθήνα. Οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑΣΥ, στις Γραμμές 1, 2, 3 και τη Γραμμή του Τραμ. Συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία του Εργατικού Κέντρου Αθήνας.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν:

  • Να ενισχυθούν τα μέτρα πρόληψης για τη διάδοση του Covid- 19 εντός της ΣΤΑ.ΣΥ., στο πλαίσιο, που έχουν θέσει όλα τα Σωματεία, με πρώτο τη διευκόλυνση όλων των εργαζόμενων να πραγματοποιούν τεστ Covid- 19 με έξοδα της Εταιρίας.
  • Να προχωρήσει η διαδικασία για την υπογραφή νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

Απεργία ΜΜΜ: 24ωρη απεργία την Πέμπτη 26/11 σε μετρό, τραμ και ηλεκτρικό

Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση των εργαζομένων για την απεργία στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς στις 26/11

«Οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑ.ΣΥ. Α.Ε., από τη πρώτη στιγμή της εκδήλωσης της πανδημίας του Covid-19 σταθήκαμε, με υπευθυνότητα. Απέναντι στις πρωτόγνωρες συνθήκες και με διεκδικήσεις και προτάσεις καταφέραμε, κάτω από δύσκολες συνθήκες και παρά τις αντιξοότητες. Να κρατήσουμε σε κίνηση τις Σταθερές Συγκοινωνίες και να παρέχουμε ασφαλές συγκοινωνιακό έργο.

Ωστόσο, δεν είμαστε διατεθειμένοι να δεχτούμε αυτή η πανδημία να γίνει «εργαλείο» για να περάσουν αντεργατικά νομοσχέδια και να ισοπεδωθούν δικαιώματα και κατακτήσεις δεκαετιών.

Είναι ξεκάθαρο ότι οι προτάσεις της κυβέρνησης για κατάργηση του 8ώρου, απλήρωτες υπερωρίες, επιπλέον περιορισμός της απεργίας, αποδυνάμωση της δυνατότητας για εργατικές διαφορές, μειώσεις παροχών της εργατικής τάξης μέσω Ο.Α.Ε.Δ., περαιτέρω αποδυνάμωση δυνατότητας υπογραφής Σ.Σ.Ε. και άλλων πολλών, δε μπορούν να γίνουν αποδεκτές από τους εργαζόμενους.

Γι’ αυτό, συντασσόμαστε με όλα τα Συνδικάτα και συμμετέχουμε στην 24ωρη απεργία, που κήρυξε για τις 26 Νοεμβρίου 2020, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας».

Προτεινόμενα