Aπiστεuτo αλλά… ελληνικό: Ανανέωσαν το δίπλωμα οδήγησης 86χρονου με άνοια και καταρράκτη με 300 εupώ

Aπiστεuτo αλλά… ελληνικό: Ανανέωσαν το δίπλωμα οδήγησης 86χρονου με άνοια και καταρράκτη με 300 εupώ

Νέα καταγγελία για παράνομη χορήγηση διπλώματος οδήγησης σε ηλικιωμένο προχωρημένης ηλικίας.

Πολλοί ηλικιωμένοι οδηγοί αρνούνται να παραδώσουν το δίπλωμα οδήγησης, είτε επειδή εξυπηρετεί για τις καθημερινές ανάγκες του νοικοκυριού, είτε επειδή θεωρούν πως είναι ακόμη ικανοί να κουβαλούν τιμόνι και με την δικαιολογία ότι πηγαίνουν αργά.

Μετά το περιστατικό στο Νέο Ψυχικό, με τον θανάσιμο τραυματισμό ενός οδηγού μηχανής 41 ετών και τον σοβαρό τραυματισμό 4 ακόμη ανθρώπων από την τρελή πορεία ενός τζιπ που οδηγούσε 88χρονη, μία νέα καταγγελία έρχεται στο «φως» της δημοσιότητας.

Aπiστεuτo αλλά… ελληνικό: Ανανέωσαν το δίπλωμα οδήγησης 86χρονου με άνοια και καταρράκτη με 300 εupώ

Μία γυναίκα μίλησε για την περίπτωση του 91χρονου σήμερα πατέρα της:

«Ο μπαμπάς μου έχει άνοια, και πριν από 5 χρόνια που ήταν στο αρχικό του στάδιο, 86 ετών, του είχαμε πάρει τα κλειδιά του αυτοκινήτου, είχε λήξει και το δίπλωμά του, όμως αυτός βρήκε τρόπο, πήγε σε ένα γραφείο διεκπεραιώσεων και μας έφερε ένα δίπλωμα στο σπίτι. Οι γιατροί τού είχαν πει ότι δεν είναι σε θέση να ανανεώσει το δίπλωμά του, γιατί δεν είναι σε θέση να οδηγεί. Όμως βρήκε τρόπο, πήγε σε ένα γραφείο και πλήρωσε 300€ και του έβγαλαν δίπλωμα. Είχε καταρράκτη και άνοια» ανέφερε αρχικά η κ. Μαρία, κόρη του ηλικιωμένου.

«Γι’ αυτό του είχαμε πάρει τα κλειδιά, αλλά αυτός βρήκε τρόπο. Όταν διαπιστώσαμε ότι πήρε δίπλωμα, ψάξαμε να βρούμε από ποιο γραφείο έγινε αυτό, όμως, χωρίς αποτέλεσμα. Δεν τον αφήσαμε ποτέ να οδηγήσει και η απορία μας ήταν πώς οι γιατροί υπογράφουν πιστοποιητικά για ανθρώπους που δεν είναι ικανοί» συμπλήρωσε.

«Τουλάχιστον ας κάνει κάτι το κράτος γι’ αυτούς τους ανθρώπους, να πάρει κάποια μέτρα, φερ ειπείν να παρέχει δωρεάν τη μεταφορά στα ΜΜΜ σε αυτούς τους ανθρώπους. Καλύτερα να στοιχίζει χρήμα στο κράτος παρά ανθρώπινες ζωές. Φυσικά και δεν οδηγεί ο πατέρας μου, είναι σε προχωρημένη άνοια πλέον» κατέληξε.

Τι ισχύει για τα διπλώματα οδήγησης

Ο ΚΟΚ αναφέρει πως το δίπλωμα οδήγησης παύει να ισχύει κατά το 65ο έτος της ηλικίας. Από εκεί και έπειτα, η διαδικασία επαναλαμβάνεται ανά τρία χρόνια. Μετά τη συμπλήρωση της ηλικίας των 80 ετών, η άδεια οδήγησης πρέπει να ανανεώνεται κάθε δύο χρόνια.

Έκτακτο: Κλειστά σχολεία λόγω κακοκαιρίας 27/10

Ο Κουσουλός βγάζει τα οπαδικά του απωθημένα στον ΑΝΤ1 κι η Μαργαρίτα Θάνου τον βάζει στη θέση του: «Έχω δει φωτογραφία σας δίπλα στον προφυλακιστέο κύριο Μαυραγάνη!»

Από την εντατική στην παρέλαση: Ο Στέφανος που σώθηκε από τις φλόγες το 2016 θα σηκώσει περήφανα τη γαλανόλευκη σημαία την 28η Οκτωβρίου

«Τέλος ο Μάιλο»: Ποιος πήρε τον γάτο από το μνήμα του Γιώργου Μαζωνάκη – Σoκ μόλις έγινε γνωστό

Μπροστά σου μέλι και από πίσω δηλητήριο: Αυτό είναι το ζώδιο που ξέρει να παίζει θέατρο καλύτερα από όλους

Προτεινόμενα