Από εκεί θα το καταλάβεις: Το δερματικό σύμπτωμα που σου δείχνει ότι έχεις κολλήσει την Όμικρον

Όμικρον: Το πιο μεταδοτικό μέχρι στιγμής στέλεχος κορονοιού

Μια μετάλλαξη την οποία ακόμη μαθαίνουμε χωρίς να γνωρίζουμε πολλά για εκείνη… σχεδόν 50.000 άνθρωποι όμως μέσα σε δυο 24ωρα καλούνται να την αντιμετωπίσουν. Να αντιμετωπίσουν ξανά τον ιό είτε εμβολιασμένοι είτε είχαν νοσήσει στο παρελθόν ή ακόμη και ανεμβολίαστοι. Η μεταδοτικότητα της είναι πραγματικά σοκαριστική δημιουργώντας παγκόσμιο «συναγερμό».

Με τα κρούσματα της μετάλλαξης Όμικρον να αυξάνονται, η δυνατότητα εντοπισμού των συμπτωμάτων θα μπορούσε να βοηθήσει στη διαχείριση της εξάπλωσης της μετάδοσης. Οι ειδικοί έχουν ήδη προειδοποιήσει ότι τα συμπτώματα της νέας μετάλλαξης είναι αρκετά διαφορετικά από τα παραδοσιακά σημάδια του κορωνοϊού, που περιλαμβάνουν συνεχή βήχα, πυρετό και απώλεια/αλλαγή της μυρωδιάς και της γεύσης σας.

Το ”πρωτόγνωρο” σύμπτωμα της νέας μετάλλαξης όμικρον

Ωστόσο, ένα συγκεκριμένο σημάδι στο δέρμα θα μπορούσε, επίσης, να σηματοδοτεί το στέλεχος του κορωνοϊού, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Mirror. Πρόκειται για ένα σύμπτωμα που ανέφεραν πολλοί ασθενείς που βρέθηκαν θετικοί στην Όμικρον.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή που βασίζει τις πληροφορίες της από τη μελέτη του ZOE COVID Study app, στους ασθενείς εμφανίστηκαν δύο τύποι εξανθήματος στο δέρμα.

Το πρώτο είναι ένα εξάνθημα τύπου κυψέλης που εμφανίζεται ξαφνικά με τη μορφή ανυψωμένων εξογκωμάτων στο δέρμα. Αυτά τείνουν να προκαλούν έντονη φαγούρα και συχνά ξεκινούν με έντονο κνησμό στις παλάμες ή τα πέλματα.

Το δεύτερο εξάνθημα εμφανίζεται ως κόκκινο και μοβ εξόγκωμα στα δάχτυλα των χεριών και των ποδιών. Σε αντίθεση με την πρώτη περίπτωση τα εξανθήματα αυτά συνήθως δεν προκαλούν φαγούρα και εμφανίζονται πιο συχνά σε νεότερα άτομα. Έρευνες έχουν δείξει ότι αυτά τα δερματικά συμπτώματα μπορεί να εμφανιστούν ακόμη και όταν δεν υπάρχουν άλλα συμπτώματα που να συνδέονται με την covid-19.

Related posts

Κίνδυνος lοng cοvid ακόμη κι 6 μήνες μετά για τους πλήρως εμβολιασμένους

Τι αποφάσισε η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών για την ευλογία των πιθήκων – Ποιοι θα εμβολιαστούν

Τα συμπτώματα της Ευλογιάς των Πιθήκων, του επικίνδυνου ιού που θα δούμε σύντομα και στην Ελλάδα

Πανδημία: Προειδοποίηση για νέο κύμα μετάλλαξης Δέλτα μέσα στο καλοκαίρι που δεν την «πιάνουν» τα τεστ

Πανδημία: Εμφανίστηκε νέα πιο μεταδοτική μετάλλαξη από την Όμικρον, τα συμπτώματα

Άσχημα τα νέα: Με πιστοποιητικό εμβολιασμού και μάσκα το σούβλισμα του αρνιού

Αλλαντίαση: Τι ακριβώς είναι, ποια είναι τα συμπτώματα της και πως θα προστατευτείτε

Αν τα έχεις τρέξε στο γιατρό: Τα πρώιμα συμπτώματα της υπερμεταδοτικής Όμικρον 2 λίγο πριν τον πυρετό

Κορονοϊός: Άρση των μέτρων στην εστίαση για τους μη εμβολιασμένους – Πότε καταργείται το πιστοποιητικό