Από το πρόσωπο το καταλαβαίνεις: Το σημάδι που δείχνει ότι πέρασες κορωνοιό και δεν το ξέρεις

Κορωνοιός: Πως να καταλάβεις αν το έχεις περάσει

Η πιο ασφαλής και σίγουρη μέθοδος για να μάθεις εάν έχεις περάσει κορωνοιό είναι το τεστ αντισωμάτων…ωστόσο οι ειδικοί υποστηρίζουν πως ακόμη και ασυμπτωματικός, οι παρακάτω ενδείξεις, ενδεχομένως να κρύβουν ότι πέρασες κορωνοιό.

Πολλοί είναι εκείνοι που αναρωτιούνται αν κατά τη διάρκεια της πανδημίας ήταν ασυμπτωματικοί φορείς του κορωνοϊού. Νόσησαν δηλαδή, αλλά επειδή δεν είχαν συμπτώματα δεν έκαναν τεστ και δεν έμαθαν ποτέ ότι είχαν μολυνθεί.

Ένα άρθρο που επιμελήθηκαν οι Ιατροί της Θεραπευτικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Σταυρούλα Πάσχου (Επίκουρη Καθηγήτρια Ενδοκρινολογίας), Θεοδώρα Ψαλτοπούλου (Καθηγήτρια Θεραπευτικής-Επιδημιολογίας-Προληπτικής Ιατρικής) και Θάνος Δημόπουλος (Καθηγητής Θεραπευτικής-Αιματολογίας-Ογκολογίας και Πρύτανης ΕΚΠΑ) δίνει την απάντηση.

Εκτός από τα κλασικά συμπτώματα covid υπάρχει κι ένα που αν το είχες τότε σημαίνει ότι υπάρχει περίπτωση να πέρασες κορωνοϊό και να μην το ξέρεις.

Ο λόγος για τα κόκκινα, υγρά μάτια. Καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας συμβουλεύουμε να πλένουμε συχνά τα χέρια και να αποφεύγουμε να αγγίζουμε το πρόσωπό μας. Ένας λόγος για αυτό είναι ότι η COVID-19 μπορεί να επηρεάσει και τα μάτια μας.

Εάν λοιπόν παρουσιάσατε επιπεφυκίτιδα (κόκκινα ή ροζ μάτια), δακρύρροια ή θολή όραση, μπορεί αυτό να προκλήθηκε από τον κορωνοϊό.

Related posts

Λεωφορείο του ΚΤΕΛ σuγκρούστηκε με αυτοκίνητο – Νεκpός ο οδηγός του ΙΧ

Σεισμός τώρα στην Ελλάδα

Βάφτηκε όλος ο δρόμος με αίμα, ξεκληρίστηκε ολόκληρη οικογένεια: Νεκροί και οι 6, έπεσε πάνω τους φορτηγό