Αποδοκιμασίες για τον Άδωνι στο Σύνταγμα – «Θα μας πεις και αχάριστους!»

by Τόνια Τζαφέρη
Αποδοκιμασίες για τον Άδωνι στο Σύνταγμα – «Θα μας πεις και αχάριστους!»

Η εστίαση της χώρας σήμερα απεργεί και διαδηλώνει

Διαμαρτυρόμενοι ιδιοκτήτες μαγαζιών εστίασης, είχαν συγκεντρωθεί σήμερα στο κέντρο του Συντάγματος, δείχνοντας την δυσαρέσκεια τους για τα νέα μέτρα. Στο Σύνταγμα βρέθηκε και ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωρδιάσης, ο οποίος δεν ήταν και ιδιαίτερα ευπρόσδεκτος.

Οι διαδηλωτές αποδοκίμασαν τον κ. Γεωργιάδη, ενώ στις εικόνες που κατέγραψε το Newsbeast.gr ακούγεται μια γυναίκα να του φωνάζει: «Θα μας πεις και αχάριστους!».

Τελικά ο υπουργός αποχώρησε από το σημείο χωρίς να γίνει κάποιος διάλογος με τους συγκεντρωμένους, οι οποίοι νωρίτερα συγκρούστηκαν με την αστυνομία στην προσπάθειά τους να ανέβουν από τη Βασιλίσσης Σοφίας.

Αποδοκιμασίες για τον Άδωνι στο Σύνταγμα – «Θα μας πεις και αχάριστους!»

Ο Άδωνις Γεωργιάδης στους διαμαρτυρόμενους

Σε δηλώσεις του νωρίτερα στον τηλεοπτικό σταθμό Open σχετικά με την απεργία στην εστίαση, ο Άδωνις Γεωργιάδης σημείωσε πως «οι άνθρωποι της εστίασης έχουν μια ανησυχία για το μέλλον τους, καθώς έπαθαν μεγάλες ζημιές κατά τη διάρκεια της πανδημίας και με τα νέα μέτρα έχουν προφανώς μια αγωνία για το μέλλον. Κάποιοι θεώρησαν σκόπιμο ότι η απεργία είναι μια καλή λύση. Εγώ τους λέω καλό είναι να μην απεργήσουν και να μην κλείσουν τα μαγαζιά τους. Να μας πουν ποιος είναι ο λόγος.

Άδωνις Γεωργιάδης: “Ό,τι μπορέσαμε να κάνουμε και ό,τι μπορούμε να κάνουμε, το κάνουμε. Έχουν θέσει μια σειρά από αιτήματα”.

Εάν είχαν μια κυβέρνηση απέναντί τους που είχε κλειστές τις πόρτες και δεν τους άκουγε, να πω ότι επιλέγουν αυτό τον ακραίο τρόπο για να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους. Εδώ η κυβέρνηση κάνει το ακριβώς ανάποδο. Ό,τι μπορέσαμε να κάνουμε και ό,τι μπορούμε να κάνουμε, το κάνουμε. Έχουν θέσει μια σειρά από αιτήματα».

Αποδοκιμασίες για τον Άδωνι στο Σύνταγμα – «Θα μας πεις και αχάριστους!»

«Έχει πάθει ζημιά η εστίαση από τα νέα μέτρα που πήραμε για τους ανεμβολίαστους; Επειδή εγώ είμαι πάντα ειλικρινής, η απάντηση είναι ναι, έχει πάθει ζημιά η εστίαση. Ειδικότερα σε περιοχές που είναι πολλοί οι ανεμβολίαστοι. (…) Το ερώτημα είναι, είναι αυτή η ζημιά για διάστημα ενός, δύο, τριών εβδομάδων, όσο κρατήσουν τα μέτρα, τόσο μεγάλη ώστε να τεθεί ζήτημα επιβίωσης σε κάποιες επιχειρήσεις και να πρέπει το κράτος μετά από 42 δισ. να δώσει κι άλλα λεφτά; Η απάντηση είναι προς το παρόν όχι. Γιατί είναι πολύ νωρίς για να αξιολογηθεί η οικονομική επίπτωση των μέτρων και γιατί το κράτος δεν έχει για να δώσει. Άρα κάνουν απεργία χωρίς κανένα λόγο γιατί αυτή τη στιγμή χρήματα για να δοθούν δεν υπάρχουν», τόνισε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του.

Η συνέντευξη του Άδωνι Γεωργιάδη

Προτεινόμενα