Απόφαση έκτακτης ανάγκης: 3 το πρωί και 2 το απόγευμα, οι ώρες που θα κόβεται το ρεύμα τον χειμώνα

Μείωση κατανάλωσης ενέργειας: Αυτές τις ώρες θα κόβεται το ρεύμα

Η ενεργειακή κρίση φέρνει μειωμένους πόρους και επιδοτήσεις στο ρεύμα. Το πλάνο της κυβερνήσης για μείωση της ηλεκτρικής ενέργειας κατά τις ώρες αιχμής.

Αντίστροφα μετράει πλέον ο χρόνος για τα αποκαλυπτήρια του νέου μοντέλου επιδότησης των λογαριασμών του ηλεκτρικού ρεύματος που θα ισχύουν από 1η Οκτωβρίου και της στήριξης των νοικοκυριών που θερμαίνονται με φυσικό αέριο και αδυνατούν να προχωρήσουν σε μετατροπή του καυστήρα σε πετρέλαιο.

Οι ανακοινώσεις από τον υπουργό Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα αναμένονται αύριο, αφού συνυπολογιστούν οι νέες χρεώσεις από τους παρόχους οι οποίοι ανακοινώνουν σήμερα τα τιμολόγια ρεύματος για τον επόμενο μήνα, με τις τιμές να εκτιμάται πως θα είναι χαμηλότερες σε σχέση με τις τρέχουσες.

Μείωση κατανάλωσης ενέργειας: Το πλάνο της κυβέρνησης

Εκτός από τις επιδοτήσεις στο ρεύμα για την αντιμετώπιση της ακρίβειας η ενεργειακή κρίση φέρνει και μειωμένους πόρους. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, το ελληνικό σχέδιο περιλαμβάνει πλάνο για υποχρεωτική μείωση της ηλεκτρικής ενέργειας κατά 5% τις ώρες αιχμής και συγκεκριμένα από τις 13:00 έως 16:00 και από τις 20:00 έως 22:00 το βράδυ.

Σύμφωνα βέβαια με τον ΑΔΜΗΕ, τα στοιχεία είναι διαφορετικά και οι ώρες αιχμής που είχε ορίσει στο παρελθόν, ήταν για Δεκέμβριο μέχρι Φεβρουάριο από τις 18:00-20:00 και για Ιούνιο μέχρι Αύγουστο από τις 21:00-22:00.

Ο ΔΕΔΔΗΕ, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, έχει βασικό οδηγό για τις ώρες αιχμής το τρίωρο 10:00-13:00 για το πρωί και 18:00-20:00. Ωστόσο δεν αποκλείεται η διακοπή ρεύματος να γίνεται 14:00 και 03:00 καθημερινά.

Όπως δείχνουν τα παραπάνω σενάρια, ότι το σχέδιο θα εφαρμοστεί ένα δίωρο το απόγευμα προς βράδυ του χειμώνα.

Related posts

Γυναίκα έπεσε στη θάλασσα πριν την αναχώρηση του Blue Star Naxos από το λιμάνι του Πειραιά

Πανıκός στον αέρα – Αναγκαστıκή προσγείωση αεροπλάνου στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Σεισμός στην Κρήτη – Κοντά στο Ηράκλειο το επίκεντρο