Αποκάλυψη lockdown: Δεδομένη η παράταση – Πότε θα ανοίξει η Ελλάδα

by Αντώνης Βαλμάς

Αποκάλυψη lockdown: Αποφασίστηκε η παράταση – το σενάριο για το Μάϊο

Αποκάλυψη lockdown: Οι εικόνες με τις ουρές έξω από τα νοσοκομεία δείχνουν ότι είναι ανεξέλεγκτη πλέον η κατάσταση με τον κορονοϊό στην Ελλάδα.

Δεδομένη θεωρείται πλέον το σενάριο παράτασης με το lockdown. Ο μοναδικός στόχος της κυβέρνησης είναι το αν θα πετύχει τελικά να ανοίξει η αγορά πριν τα Χριστούγεννα. Σκοπός της παράτασης θα είναι να μην καταστραφεί εντελώς η ήδη πληγωμένη ελληνική οικονομία.

Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του Newsbomb.gr, έχει παρθεί ήδη η απόφαση για παράταση της καραντίνας σε όλη την Ελλάδα τουλάχιστον μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου. Σημαντική ημερομηνία θεωρείται ωστόσο η 14η Δεκεμβρίου για διακοπή του lockdown. ;Έτσι να έχει προλάβει η αγορά να επανέλθει έως τις παραμονές των Χριστουγέννων.

Παράλληλα χθες ανακοινώθηκαν επιπλέον μέτρα. Αφορούν στην απαγόρευση κυκλοφορίας μετά τις 9 το βράδυ και έως τις 5 το πρωί. Με αυτά τα μέτρα ελπίζει η κυβέρνηση ότι θα πετύχει την μείωση έως τότε τον αριθμό των κρουσμάτων και επομένως και την ραγδαία αύξηση των εισαγωγών σε νοσοκομεία και ΜΕΘ.

Ακόμη όμως κι αν αποδώσουν τα μέτρα είναι βέβαιο ότι δεν ξεμπερδέψαμε με τον κορονοϊό.

Αποκάλυψη lockdown: Δεδομένη η παράταση μέχρι τον Δεκέμβριο

Σενάριο αποκάλυψης για lockdown – ακορντεόν μέχρι το Μάϊο

Παρά την όποια προσωρινή επιδημιολογική αποσυμπίεση προκύψει, η Πολιτεία θα χρειαστεί να πάρει και άλλα περιοριστικά μέτρα στο μέλλον. Είναι βέβαιο ότι θα χρειαστεί να ξανακλείσει αργά ή γρήγορα η χώρα.

Σύμφωνα με αυτό το πλαίσιο, ολοένα και περισσότερο είναι πιθανό το σενάριο του lockdown – «ακορντεόν».

Το σχέδιο αυτό ορίζει 21 μέρες lockdown και 14 ημέρες χαλάρωση. Ώστε με αυτόν τον τρόπο να οδηγηθούμε μέχρι το Μάιο χωρίς μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων.

Ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής του Τμήματος Χημικών Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, έθεσε αυτή τη πρόταση. Ο καθηγητής πιστεύει ότι τα κρούσματα ημερησίως θα κυμαίνονται καθημερινά κοντά στα 500 με 800.

Ένα τέτοιο σενάριο θα βοηθούσε στην αποσυμπίεση του συστήματος υγείας. Παράλληλα στις ΜΕΘ δεν θα καταλήγουν περισσότεροι από 200 ασθενείς, αριθμός που το Εθνικό Σύστημα Υγείας μπορεί να διαχειριστεί.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα