Αποποιείται την κληρονομιά ο γιος του Γιώργου Τράγκα

by Τόνια Τζαφέρη
Αποποιείται την κληρονομιά ο γιος του Γιώργου Τράγκα

Γιώργος Τράγκας: Τα νεότερα για την περιουσία του

Θέματα έχουν προκύψει με την περιουσία του Γιώργου Τράγκα, με την αρχή ξεπλύματος χρήματος να έχει παρέμβει ελέγχοντας το πως αποκτήθηκαν τα ακίνητα και τα αμέτρητα χρήματα. Ο γιος του Φρειδερίκος Τράγκας αποποιείται το κομμάτι της περιουσίας που του δίνει η διαθήκη.

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος του Φρειδερίκου Τράγκα έκανε γνωστό την Τρίτη ότι ο γιος του εκλιπόντα δημοσιογράφου, αποποιείται την περιουσία του πατέρα του. Ο λόγος που οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση είναι η έλλειψη γνώσης και ανάμειξής του στην επαγγελματική δραστηριότητα του Γιώργου Τράγκα.

Παράλληλα ο Φρειδερίκος Τράγκας κατέθεσε στη μνήμη του πατέρα του ένα συμβολικό χρηματικό ποσό υπέρ της Ελληνικής Εταιρείας Αποκαταστάσεως Αναπήρων Παιδιών.

Αποποιείται την κληρονομιά ο γιος του Γιώργου Τράγκα

Συγκεκριμένα ο Δικηγόρος Θέμης Σοφός ανέφερε: «Ο εντολέας μας κ. Ευθύμιος – Φρειδερίκος Τράγκας του Γεωργίου ανακοινώνει ότι δεν επιθυμεί την επαγωγή της κληρονομιαίας περιουσίας σε αυτόν και αποποιείται νομίμως κάθε περιουσιακό στοιχείο, που περιέρχεται σε αυτόν εκ της διαθήκης του εκλιπόντος αγαπημένου πατέρα του Γιώργου Τράγκα, είτε στην Ελλάδα είτε σε οποιοδήποτε άλλο κράτος. Η παντελής έλλειψη γνώσης και ανάμειξής του στον εν γένει επαγγελματικό βίο και δραστηριότητα του πατέρα του συνετέλεσε, μεταξύ άλλων, στη λήψη της οριστικής απόφασης περί αποποίησης της επαχθείσης κληρονομίας. Δηλώνει ότι θέτει εαυτόν στη διάθεση των πάσης φύσεως ελεγκτικών Αρχών. Στη μνήμη του πατέρα του ο εντολέας μας κατέθεσε χθες 6 Ιουνίου 2022, ένα συμβολικό χρηματικό ποσόν υπέρ της Ελληνικής Εταιρείας Αποκαταστάσεως Αναπήρων Παιδιών (ΕΛΕΠΑΠ).

Αθήνα, την 7 Ιουνίου 2022 

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος»

Η σύζυγός του Γιώργου Τράγκα περιμένει το πόρισμα για την περιουσία για τις επόμενες κινήσεις της

Την ίδια ώρα στάση αναμονής τηρεί η σύζυγος του Γιώργου Τράγκα μετά τις τελευταίες πληροφορίες για την περιουσία του δημοσιογράφου και το πόρισμα που φαίνεται να οδηγεί στη δέσμευσή της.

Η δικηγόρος της συζύγου του Γιώργου Τράγκα, Μαρίας Καρρά, με δήλωσή της στον ΑΝΤ1 το πρωί της Τρίτης χαρακτήρισε «παντελώς ανυπόστατα» όσα αναφέρονται περί «αμύθητης περιουσίας» του εκλιπόντος δημοσιογράφου.

Η ίδια πρόσθεσε ότι «αυτοί που τα αναπαράγουν εξυπηρετούν επικοινωνιακές σκοπιμότητες».

Αποποιείται την κληρονομιά ο γιος του Γιώργου Τράγκα

Όσον αφορά, δε, τις επόμενες κινήσεις της συζύγου του Γιώργου Τράγκα στη σκιά των πληροφοριών για το πόρισμα της αρχής καταπολέμησης νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες αρκέστηκε στο ότι «όταν και εφόσον μας κοινοποιηθεί το πόρισμα της αρχής τότε θα συνδράμουμε σε οποιαδήποτε έρευνα των αρχών».

Το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων του δημοσιογράφου φαίνεται πως ξεπερνά τα 100 εκατομμύρια ευρώ, και περιλαμβάνει ράβδους χρυσού, θυρίδες, 17 ακίνητα σε όλον τον κόσμο, αυτοκίνητα.

Οι βίλες που διατηρούσε ο Γιώργος Τράγκας

Ο Γιώργος Τράγκας διατηρούσε δύο βίλες στην Πολιτεία, δύο στην Μύκονο, στην Εκάλη τη βίλα Χρυσαφίδη, ένα εντυπωσιακό σπίτι στην Ακρόπολη, αλλά και δυο ακίνητα στο Μονακό, το Παρίσι, το Σεν Τροπέ, τη Γαλλική Ριβιέρα, το Μαϊάμι, την Ουάσιγκτον, το Μπέβερλι Χιλς, το Λας Βέγκας, τη Νέα Υόρκη στην 5η λεωφόρο.

Η Αρχή για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος έλαβε όλα τα οικονομικά στοιχεία για τις εταιρείες του Γιώργου Τράγκα, αυτές που διατηρούσε ο ίδιος ή με άλλα πρόσωπα.

Στην κυριότητα, φέρεται να εμπλέκεται και η σύζυγος του εκλιπόντος δημοσιογράφου, Μαρία Καρρά.

Αποποιείται την κληρονομιά ο γιος του Γιώργου Τράγκα

Η περιουσία του Γιώργου Τράγκα έχει «παγώσει». Εάν οι κληρονόμοι την αποδεχθούν θα βρεθούν κατηγορούμενοι για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και αδικαιολόγητο πλουτισμό.

«Ο εντολέας μου δεν εμπλέκεται καθόλου στο ποινικό σκέλος της υποθέσεως στο βαθμό που αυτό υπάρχει. Θα δούμε εάν θα προσφύγουμε ζητώντας την αποδέσμευση των περιουσιακών στοιχείων», ανέφερε ο Νίκος Αγαπήνος, δικηγόρος του Γιώργου Τράγκα.

Προτεινόμενα