Άπορη γιαγιά πέθανε μόνη και ξεχασμένη από τα παιδιά της σε Γηροκομείο της Κρήτης!

Γηροκομείο Κρήτης: Άπορη γιαγιά πέθανε μόνη και ξεχασμένη από τα παιδιά της

Γηροκομείο Κρήτης: Άπορη γιαγιά πέθανε μόνη και ξεχασμένη από τα παιδιά της

Γηροκομείο Κρήτης: Συγκινεί και προκαλεί θλίψη η αληθινή ιστορία μίας 72χρονης γιαγιάς, η οποία απεβίωσε ξεχασμένη από τους δικούς της ανθρώπους. Δυστυχώς, παρά τις επίμονες προσπάθειες των αρμοδίων, κανέναν συγγενής της δεν κατάφερε να εντοπιστεί. Η άτυχη ηλικιωμένη άφησε την τελευταία της πνοή σε δομή φροντίδας ηλικιωμένων στην Ιεράπετρα Κρήτης.

Όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, πρόκειται για μια Πολωνή, η οποία διέμενε τα τελευταία 25 χρόνια στην Κρήτη. Η γυναίκα ήταν άπορη, χωρίς ασφάλεια ή σύνταξη. Τα τελευταία 4 χρόνια βρισκόταν στο Γηροκομείο το οποίο και κάλυπτε τις ανάγκες της.

Την περασμένη Δευτέρα έχασε τη ζωή της λόγω ενός σοβαρού προβλήματος υγείας που αντιμετώπιζε. Έτσι ξεκίνησε μια μεγάλη προσπάθεια από το Σύλλογο Φίλων Τρίτης Ηλικίας να βρεθούν οι δικοί της άνθρωποι. Η γιαγιά είχε αναφέρει στους ανθρώπους του Γηροκομείου πως είχε αποκτήσει δύο παιδιά στην Πολωνία, με τα οποία όμως είχε χάσει κάθε επαφή από τη στιγμή που ήρθε στην Ελλάδα.

Γηροκομείο Κρήτης: Άπορη γιαγιά πέθανε μόνη και ξεχασμένη από τα παιδιά της

Κρήτη: Προκαλεί θλίψη η ιστορία του Γηροκομείου Ιεράπετρας

Τελικά όπως αποκάλυψε ο αντιπρόεδρος του Συλλόγου κ. Ραπάνης μετά από μια πολύ μεγάλη προσπάθεια τόσο μέσω της αστυνομίας, όσο και της Πρεσβείας της Πολωνίας δεν έγινε δυνατό να εντοπιστεί κάποιος συγγενής της. Τελικά μέσα στο Σαββατοκύριακο το Βενιζέλειο Νοσοκομείο στο οποίο βρισκόταν η σωρός της έδωσε την εντολή να θαφτεί.

Η κηδεία της έγινε την Κυριακή στο κοιμητήριο της Επισκοπής με όλους τους ανθρώπους του Συλλόγου Φίλων Τρίτης Ηλικίας και τους εργαζόμενους παρόντες. Όπως λέει ο κ. Ραπάνης ελπίζει οι προσπάθειες που έγιναν για τον εντοπισμό συγγενών της, να φέρουν έστω αργότερα αποτελέσματα. Ελπίζει να μάθουν οι δικοί της άνθρωποι την τύχη της.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα