Αποθέωση από Γιαννάκη για Αντετοκούνμπο: «Είναι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο»

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Αποθεώνεται από τον Παναγιώτη Γιαννάκη

Ο πρώην ομοσπονδιακός προπονητής παραχώρησε συνέντευξη και μίλησε για τον στόχο της Εθνικής στο Ευρωμπάσκετ αλλά και για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Ο Παναγιώτης Γιαννάκης είναι ο μοναδικός Έλληνας που κατέκτησε το Ευρωμπάσκετ ως παίκτης και ως προπονητής.

Το κέρδισε το 1987 στην Αθήνα ως μπασκετμπολίστας και το 2005 στο Βελιγράδι ως προπονητής της Ελλάδας. Ο Παναγιώτης Γιαννάκης είναι στο Μιλάνο για τους αγώνες της εθνικής στο Ευρωμπάσκετ και μίλησε στοGazzetta για τη φετινή διοργάνωση, τον Αντετοκούνμπο και τον στόχο της Ελλάδας.

«Πρέπει να αποκτήσουμε συνοχή, να είμαστε συγκεντρωμένοι στο στόχο και οι παίκτες να δουλεύουν όλοι μαζί και να το ευχαριστηθούν», είπε ο Γιαννάκης, ενόψει της έναρξης του τουρνουά.

Γιάννης Αντετοκούνμπο: Η δήλωση του Παναγιώτη Γιαννάκη

Και συνέχισε, μιλώντας για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και για το αν η παρουσία του είναι αρκετή για να εγγυηθεί μία επιτυχία: «Είναι ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο και είναι προσόν να τον έχεις στην ομάδα σου. Αλλά το πιο σημαντικό είναι το σύνολο. Πρέπει να αποκτήσουμε συνοχή. Θεωρώ ότι η πρόκριση στον επόμενο γύρο είναι δεδομένη και αυτά τα πέντε ματς αποτελούν την καλύτερη προετοιμασία για τα νοκ άουτ ματς, όπου η Ελλάδα πρέπει να είναι έτοιμη».

«Έχω νιώσει αρκετή αδρεναλίνη…»

Ο Γιαννάκης έχει… φάει τα EuroBasket με το «κουτάλι». Υπάρχει ωστόσο το ενδεχόμενο να ήθελε να αγωνιστεί σε άλλο ένα; «Χαίρομαι να βλέπω τους άλλους να παίζουν. Στα χρόνια που ήμουν αθλητής έχω νιώσει μπόλικη αδρεναλίνη, έχω μοιραστεί το παρκέ με μεγάλους παίκτες. Το χρόνο δεν τον νικάει κανείς. Το μπάσκετ μου έδωσε πολλά και στο κομμάτι του αθλητή, αλλά και σε αυτό του ανθρώπου», αποκρίθηκε.

Related posts

Σάλος με την δήλωση Φλωρίδη για τα Τέμπη

Λεωφορείο του ΚΤΕΛ σuγκρούστηκε με αυτοκίνητο – Νεκpός ο οδηγός του ΙΧ

Σεισμός τώρα στην Ελλάδα