Αποτροπιασμό προκαλούν οι μαρτυρίες για την «Κιβωτό του κόσμου»: «Μου κοπανούσε το κεφάλι στην τουαλέτα και φώναζα βοήθεια»

Αποτροπιασμό προκαλούν οι μαρτυρίες για την «Κιβωτό του κόσμου»: «Μου κοπανούσε το κεφάλι στην τουαλέτα και φώναζα βοήθεια»

Κιβωτός του Κόσμου: Η μαρτυρία της 20χρονης που σοκάρει

Μια 20χρονη σήμερα κοπέλα, ήταν πρώην φιλοξενούμενη της Κιβωτό του Κόσμου από τα 9 της χρόνια. Σήμερα αποκαλύπτει τον σκληρό τρόπο που της φέρθηκαν όταν έμεινε έγκυος, αλλά και όταν ένας παιδαγωγός της κοπανούσε το κεφάλι στην τουαλέτα.

Η 20χρονη Ευγενία, φιλοξενήθηκε στην Κιβωτό του Κόσμου μαζί με τα αδέρφια της, όταν ήταν 9 ετών. Όπως εξιστορεί σήμερα, τα πράγματα δεν ήταν και τόσο ιδανικά. Έχει υποστεί βία και απομόνωση, «ήμουν από τα πρώτα παιδιά που βίωσε τη συνέπεια – τιμωρία της απομόνωσης. Είναι ό,τι πιο σκληρό μπορεί να βιώσει ένα μικρό παιδί» δηλώνει χαρακτηριστικά.

Αρχικά όμως η 20χρονη, ευχαρίστησε μέσα από την καρδία της τον πατέρα Αντώνιο, καθώς λέει ότι της φέρθηκε πολύ όμορφα, συγκεκριμένα είπε: «τον ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου, εγώ τον στηρίζω αυτόν τον άνθρωπο, μπορεί να μη γνώριζε πολλά απ’ όσα συνέβαιναν στην “Κιβωτό”, αλλά σίγουρα η αλήθεια θα φανερωθεί».

Αποτροπιασμό προκαλούν οι μαρτυρίες για την «Κιβωτό του κόσμου»: «Μου κοπανούσε το κεφάλι στην τουαλέτα και φώναζα βοήθεια»

Κιβωτός του κόσμου: Όταν έμεινε έγκυος και της «απαγόρευαν» να κάνει άμβλωση

Ήταν 17 χρονών όταν φιλοξενούταν σε μία από τις δομές της «Κιβωτού», έμεινε έγκυος και αποφάσισε να κάνει άμβλωση. «Μου έλεγαν πως εάν ρίξω το παιδί, μόλις γίνω 18 θα με διώξουν και αυτό έκαναν…το πάλεψα μόνη μου» αποκαλύπτει η Ευγενία.

Όπως αναφέρει της εξηγούσαν πως πρόκειται για κακιά πράξη και δεν το δέχονταν. «Μου έλεγαν “αυτό το παιδί δεν θα το κρατήσεις εσύ γιατί είσαι παιδί, θα στο πάρουμε όπως κάνουμε σε όλες τις οικογένειες και όταν είσαι υπεύθυνη θα μπορείς να το πάρεις πίσω”, εγώ όμως δεν ήθελα να γίνει όπως με εμένα» προσθέτει.

Όταν η 20χρονη έγινε 18 ετών, όπως λέει δεν έλαβε κανένα χρηματικό ποσό όπως συνήθιζαν να δίνουν σε όσους έφευγαν και την άφησαν στο δρόμο αβοήθητη.

Μιλώντας για την περίοδο που έμεινε έγκυος λέει πως ουσιαστικά η «Κιβωτός» της είχε ξεκαθαρίσει πως εάν αποφασίσει να κάνει την άμβλωση επιλέγει αυτόματα να προχωρήσει σε έναν δρόμο μόνη της.

Ωστόσο εκείνη επέμεινε στην απόφασή της και προκειμένου να προχωρήσει στην άμβλωση παρενέβη η Εισαγγελία καθώς δεν είχε ενηλικιωθεί ακόμη.

«Την ημέρα της ενηλικίωσής μου, όταν γύρισα στη δομή, έβγαλαν έξω τις βαλίτσες και μου είπαν “χρόνια πολλά, να φύγεις τώρα”» αναφέρει.

«Δεν θα πω ” να τους τιμωρήσει ο Θεός” ή “από τον Θεό θα το βρουν”, θα πω πως ο Θεός είναι μεγάλος και βλέπει και ό,τι είναι να κάνει, θα το κάνει» λέει χαρακτηριστικά.

Η Ευγενία καταγγέλλει πως δεν της επιτρέπουν να έχει επικοινωνία με έναν από τα αδέρφια της, δεν γνωρίζει καν σε ποια δομή βρίσκεται. «Αυτή τη στιγμή που μιλάμε είμαι σίγουρη πως βρίσκεται σε απομόνωση γιατί έχω μάθει πως έχει κάνει συγκεκριμένα πράγματα» συμπληρώνει.

Αποτροπιασμό προκαλούν οι μαρτυρίες για την «Κιβωτό του κόσμου»: «Μου κοπανούσε το κεφάλι στην τουαλέτα και φώναζα βοήθεια»

Κιβωτός του κόσμου καταγγελία: «Της κοπανούσε το κεφάλι στην τουαλέτα»

Η πρώην τρόφιμος περιέγραψε και ένα περιστατικό ενώ βρισκόταν στη δομή της Πωγωνιανής στα Ιωάννινα.

«Θυμάμαι πως είχα τσακωθεί με μία κοπέλα, είχαμε πιαστεί στα χέρια και ένας παιδαγωγός με είχε αρπάξει από τα μαλλιά και με είχε βάλει στην τουαλέτα και με κοπανούσε στο καπάκι της τουαλέτας και εγώ επειδή ήμουν νευρική τον χτύπαγα, τσίριζα, φώναζα “βοήθεια”. Μία άλλη παιδαγωγός ύστερα με πήρε με το αμάξι της μία βόλτα να με ηρεμήσει και όταν γυρίσαμε η υπεύθυνη της δομής την απέλυσε».

Ένα βράδυ η Ευγενία πήγε στη δομή της Χίου με αποτέλεσμα να χωριστεί από τα αδέρφια της και να μην τα ξαναδεί. «Εκεί με κρατούσαν για μήνες κλεισμένη σε ένα δωμάτιο, γιατί με θεωρούσαν κακιά επιρροή για τα υπόλοιπα παιδιά» αναφέρει.