Αρχαία Πέλλα: Φτιάχνεται κτίριο εξυπηρέτησης επισκεπτών στον αρχαιολογικό χώρο

Αρχαία Πέλλα: Θα αναδείξει την περιοχή ως χώρο-σύμβολο της Μακεδονίας

Αρχαία Πέλλα: Κτίριο εξυπηρέτησης επισκεπτών πρόκειται να κατασκευαστεί στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Πέλλας. Πρόκειται για ένα κτίριο το οποίο θα αποτελεί χώρο υποδοχής και πληροφόρησης για τους επισκέπτες. Η χρηματοδότηση είναι από τους ευρωπαϊκούς πόρους της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας, πρόκειται για «έναν μοναδικό χώρο, ένα από τα σημαντικότερα μνημεία όχι μόνο της Πέλλας, αλλά της Κεντρικής Μακεδονίας και της χώρας, το οποίο αναδεικνύει την ιστορικότητα και τη μοναδικότητα της Μακεδονίας».

Το νέο αυτό κτίριο, πρόκειται να βοηθήσει στην ανάδειξη του αρχαιολογικού χώρου και στην αύξηση της επισκέψιμότητάς του.

Αρχαία Πέλλα: Κατασκευάζεται κτίριο εξυπηρέτησης επισκεπτών

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για το νέο κτίριο που θα στεγαστεί στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Πέλλας

Το κτίριο θα κατασκευαστεί στο τέλος της διαδρομής των 50 μέτρων που χρειάζεται να διανύσει ο επισκέπτης, μετά το χώρο στάθμευσης. Το κτίριο θα είναι πριν από το σημείο που ξεκινά η διαδρομή της περιήγησης στον αρχαιολογικό χώρο. Αποτελείται από δύο όγκους, οι οποίοι έχουν διαφορετικό μέγεθος και συνδέονται μεταξύ τους με μία μεταλλική πέργκολα.

Περιλαμβάνεται ένα μικρό κτίριο ελέγχου για την έκδοση εισιτηρίων και την προμήθεια έντυπου υλικού. Αλλά και ένας υπαίθριος χώρος ανάπαυσης, χώροι υγιεινής. Καθώς και στεγασμένος χώρος εστίασης και βραχείας ανάπαυσης και εκθεσιακός χώρος.

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν