Άρχισαν τα όργανα για τους ανεμβολίαστους: Σε αυτά τα μέρη θα τους απαγορεύεται η είσοδος από 1/9

Άρχισαν τα όργανα για τους ανεμβολίαστους: Σε αυτά τα μέρη θα τους απαγορεύεται η είσοδος από 1/9

Ανεμβολίαστοι: Η ζωή τους γίνεται δύσκολη – Που θα τους απαγορεύεται η είσοδος;

Ανεμβολίαστοι: Ειδήμονες και κυβέρνηση επισημαίνουν, ότι τα ποσοστά εμβολιασμών στη χώρα μας, δεν είναι τα επιθυμητά. Δυστυχώς, ως χώρα δεν έχουμε καταφέρει να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα φτάνοντας στο επίπεδο της ανοσίας της αγέλης. Το αποτέλεσμα είναι, να τεθεί ανάγκη υποχρεωτικού εμβολιασμού, γεγονός που θα δυσκολέψει ιδιαίτερα τη ζωή των ανεμβολίαστων.

Από τα τέλη Δεκεμβρίου μέχρι και σήμερα πάνω από πέντε εκατομμύρια πολίτες έχουν εμβολιαστεί πλήρως. Αυτός ο αριθμός αντιστοιχεί στο 51% του συνολικού πληθυσμού. Φυσικά, αυτό σημαίνει, ότι η ανοσία της αγέλης απέχει σημαντικά από την επίτευξή της.

Άρχισαν τα όργανα για τους ανεμβολίαστους: Σε αυτά τα μέρη θα τους απαγορεύεται η είσοδος από 1/9

Ποιους τρόπους ψάχνει η κυβέρνηση για να πείσει τους ανεμβολίαστους;

Ήδη ο Πρωθυπουργός σε τηλεοπτικό μήνυμά του πριν από περίπου έναν μήνα ανακοίνωσε ότι κλειστοί χώροι ψυχαγωγίας θα λειτουργούν το καλοκαίρι μόνο για εμβολιασμένους πολίτες. Αυτό το μέτρο θα λειτουργεί και μετά το τέλος του καλοκαιριού.

Σύμφωνα με όσα ισχύουν μέχρι σήμερα από την 1η Σεπτεμβρίου, δε θα επιτρέπεται η είσοδος σε ανεμβολίαστους πολίτες σε κλειστούς και θερμαινόμενους χώρους των εστιατορίων, μπαρ και κέντρων διασκέδασης, καθώς θα παραμένουν αμιγείς. Οι εμβολιασμένοι πολίτες θα μπορούν να επισκέπτονται το εσωτερικό των χώρων εστίασης και ψυχαγωγίας απρόσκοπτα, δείχνοντας το ψηφιακό πιστοποιητικό και την ταυτότητά τους.

Αξίζει να αναφέρουμε, ότι δε θα αποφασιστεί νέο lockdown. Αυτό αποτελεί ένα σενάριο που είναι πολύ μακρινό για την κυβέρνηση υπογραμμίζοντας ότι δε πληρώσουν οι πολλοί για τους λίγους.

«Δεν θα πληρώσουν οι εμβολιασμένοι τους λίγους ανεμβολίαστους. Η οικονομία θα λειτουργήσει. Η κοινωνία θα μείνει ανοιχτή. Απάντηση στο πρόβλημα της μετάλλαξης Δ δεν είναι το lockdown, είναι ο εμβολιασμός και η στοιχειώδης προστασία και η κοινή λογική», είχε σημειώσει χαρακτηριστικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη τύπου που είχε παραχωρήσει την Πέμπτη.

Προτεινόμενα