Αρχίζουν τα όργανα: Το πρώτο μέτρο που επιστρέφει μόνο για τους ανεμβολίαστους

Ανεμβολίαστοι: Το πρώτο μέτρο που επιστρέφει

Ανεμβολίαστοι: Ποιο είναι το πρώτο μέτρο που θα επανέλθει για όσους αρνούνται το εμβόλιο;

Ανεμβολίαστοι: Καίριο το ζήτημα των εμβολιασμών στην Ελλάδα. Μόλις πριν από μερικές μέρες, ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό της χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι σε κάποια επαγγέλματα το προσωπικό είναι υποχρεωμένο να εμβολιαστεί. Η συγκεκριμένη απόφαση, όπως ήταν φυσικό δημιούργησε έντονες αντιδράσεις και πολλοί Έλληνες πολίτες έσπευσαν να διαμαρτυρηθούν για το νέο αυτό μέτρο.

Δεν αποκλείεται μάλιστα το μέτρο των υποχρεωτικών εμβολιασμών να επεκταθεί και σε άλλες κατηγορίες όπως είναι οι εκπαιδευτικοί. Το ποσοστό των εμβολιασμών παραμένει εξαιρετικά χαμηλά. Αναπόφευκτο αποτέλεσμα είναι ο στόχος της ανοσίας να απομακρύνεται για το καλοκαίρι. Γι’ αυτόν τον λόγο στην κυβέρνηση προσπαθούν να θεσπίσουν νέα μέτρα. Τέτοια, ώστε να δώσουν στους πολίτες κίνητρα για να κάνουν το εμβόλιο.

Ήδη πάντως οι κλειστοί χώροι στην εστίαση και την ψυχαγωγία λειτουργούν μόνο με εμβολιασμένους, μέτρο που δεν αποκλείεται να επεκταθεί. Η κυβέρνηση εξετάζει να εφαρμόσει το ίδιο μοντέλο και στο λιανεμπόριο στους εσωτερικούς χώρους από τις αρχές του φθινοπώρου.

Ανεμβολίαστοι: Το πρώτο μέτρο που επιστρέφει

Νέα μέτρα επιστρέφουν για τους ανεμβολίαστους πολίτες

Όπως ανέφερε ρεπορτάζ του OPEN, το υπουργείο Ανάπτυξης φέρεται να εξετάζει το ενδεχόμενο να επανέλθει το μέτρο του click away για τους ανεμβολίαστους πολίτες. Αντίθετα, όσοι πολίτες είναι εμβολιασμένοι ή έχουν πιστοποιητικό νόσησης δε θα υπόκεινται σε περιορισμούς.

Ενδεχόμενο τέτοιο μέτρο θα φέρει σημαντικές αναταραχές και στον κόσμο του εμπορίου. Σύμφωνα με το Open αυτή την στιγμή ένας στους δύο καταναλωτές, είναι ανεμβολίαστος. Δεν είναι λίγοι οι επαγγελματίες του εμπορίου που σημειώνουν ότι ο τζίρος των καταστημάτων τους θα πέσει κατακόρυφα.

Ο αντιπρόεδρος εμπορικού συλλόγου Αθηνών, Νίκος Κουγιουμτζής έθεσε τα παρακάτω ερωτήματα: «Πώς θα εξυπηρετούμε τους ανεμβολίαστους;, τι θα γίνει με τους υπαλλήλους μας εμβολιασμένους ή ανεμβολίαστους;». O πρόεδρος επαγγελματικού επιμελητηρίου Αθήνας υπογράμμισε ότι «τα μέτρα που θα λάβει η κυβέρνηση πρέπει να προστατεύουν την υγεία, αλλά και την λειτουργία της αγοράς».

Τα μέτρα στο λιανεμπόριο για τους ανεμβολίαστους βρίσκονται υπό διαμόρφωση. Σύμφωνα με το Open η εικόνα της πανδημίας θα παίξει καθοριστικό ρόλο για το πότε και εάν θα εφαρμοστούν. Η ηγεσία του υπουργείου Aνάπτυξης έχει ήδη ξεκαθαρίσει ότι όποια περιοριστικά μέτρα ληφθούν στο εξής θα αφορούν μόνο τους ανεμβολίαστους πολίτες.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα