Αρκιοί: Η επέτειος της 28η Οκτωβρίου τιμήθηκε από τον μοναδικό μαθητή στο νησί

Αρκιοί: Συγκίνηση με τον μοναδικό μαθητής του νησιού που σήκωσε ψηλά την ελληνική σημαία

Αρκιοί: Οι Αρκιοί είναι νησί του Αιγαίου που γεωγραφικά ανήκει στα Δωδεκάνησα και διοικητικά ανήκει στο Δήμο Πάτμου. Το ακρητικό νησί έχει μόλις 44 κατοίκους και έναν και μοναδικό μαθητή. Πρόκειται για το Χρήστο ο οποίος πηγαίνει στην Έκτη Δημοτικού. Φέτος, στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 2020, σήκωσε μόνος του την ελληνική σημαία και κατέθεσε στεφάνι.

Ο Χρήστος μαζί με τη δασκάλα του, την κυρία Μαρία Τσιαλέρη γιόρτασαν μόνοι τους την 28η Οκτωβρίου. Η δασκάλα του Μαρία Τσιαλέρη εργάζεται ως δασκάλα στους Αρκιούς τα τελευταία 4 χρόνια. Το όνειρο του 11χρονου Χρήστου είναι να γίνει δάσκαλος όταν μεγαλώσει. Ωστόσο γυμνάσιο και λύκειο δεν υπάρχει στο νησί.

Χαρακτηριστικό είναι ότι κανένας από τους μαθητές που πέρασαν από το Δημοτικό σχολείο των Αρκιών δεν συνέχισε τη φοίτηση στο γυμνάσιο. Όλοι σταματούν στην Έκτη Δημοτικού και ασχολούνται με την κτηνοτροφία, την αλιεία ή τον τουρισμό.

Υπάρχει λοιπόν μεγάλη πιθανότητα όταν ο Χρήστος αποφοιτήσει από το σχολείο, αυτό να κλείσει μιας και στο νησί δεν υπάρχουν άλλα παιδιά. Η δασκάλα και ο μαθητής όμως λένε ένα μεγάλο «ΌΧΙ».

Δείτε παρακάτω μερικές φωτογραφίες και βίντεο από την ύψωση της ελληνικής σημαίας από τον 11χρονη μαθητή και τη δασκάλα του

Αρκιοί: Ο μοναδικός μαθητής στο νησί τίμησε την ελληνική σημαία

Αρκιοί: Ο μοναδικός μαθητής στο νησί τίμησε την ελληνική σημαία

https://www.facebook.com/watch/humanstoriesgr/

https://www.facebook.com/watch/humanstoriesgr/

Ειδήσεις: Διαρκής ενημέρωση για όλες τις ειδήσεις σήμερα από την Ελλάδα, την Κύπρο και όλο τον κόσμο.
Διαβάστε στο i-diakopes.gr συνεχές ρεπορτάζ και τα σημαντικότερα νέα του πλανήτη για να είστε πάντα ενημερωμένοι όπου και να βρίσκεστε.
Ότι είδηση σας ενδιαφέρει καθημερινά, θα την βρείτε εδώ, με συνεχή ανανέωση των νέων στην ιστοσελίδα μας.
Έκτακτη επικαιρότητα και όλες οι εξελίξεις που σας ενδιαφέρουν με ειδήσεις live.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν