Αρκουμανέας: Συναγερμός! – Αναμένεται τετραψήφιος αριθμός κρουσμάτων σήμερα

Αρκουμανέας: Δείτε αναλυτικά τι ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ για τα σημερινά κρούσματα

Αρκουμανέας: Ιδιαίτερη ανησυχία υπάρχει τις τελευταίες μέρες σχετικά με την πορεία των κρουσμάτων στη χώρα. Χθες ανακοινώθηκαν 543 νέα κρούσματα στη χώρα, καθώς και 33 νέοι θάνατοι ενώ οι διασωληνωμένοι ανήλθαν σε 248. Από αυτά τα κρούσματα, τα 265 εντοπίστηκαν στην Αττική. Η κατάσταση είναι ανησυχητική και οι ειδικοί προειδοποιούν ότι δεν έχουν φανεί ακόμα τα κρούσματα από το άνοιγμα του λιανεμπορίου.

Πριν λίγη ώρα, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, λέγοντας «Είναι πολύ πιθανό και σήμερα να έχουμε τετραψήφιο αριθμό κρουσμάτων, και ακριβώς γι’ αυτό σε συνδυασμό που βλέπουμε τον αυξημένο αριθμό με μεταλλάξεις θα πρέπει να είμαστε όλοι σε εγρήγορση και να τηρούμε τα μέτρα».

Ο καθηγητής περιβαλλοντικής μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης είχε προειδοποιήσει σχετικά. Ο ίδιος είχε αναφέρει ότι περί τα μέσα Μαρτίου θα φτάσουμε και πάλι τα 2.000 κρούσματα ημερησίως.

Προς το παρόν ωστόσο δεν είναι ισχυρές οι ενδείξεις για ένα νέο αυστηρό lockdown, ανέφερε ο Χρήστος Ταραντίλης, κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Αρκουμανέας: Πιθανόν τετραψήφιος αριθμός κρουσμάτων σήμερα

Πέρα από την προειδοποίηση Αρκουμανέα, οι μεταλλάξεις του ιού θορυβούν τους ειδικούς

Μιλώντας στο MEGA, ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, καθηγητής πνευμονολογίας και εντατικής θεραπείας του ΕΚΠΑ ανέφερε  «ο ιός που αυτή τη στιγμή μολύνει τους περισσότερους ανθρώπους και όχι οι διάφορες μεταλλάξεις τους, είναι διαφορετικός από αυτόν που είχε ξεκινήσει στην Κίνα».

Αντίστοιχα, ο Νίκος Καπραβέλος, διευθυντής ΜΕΘ στο νοσοκομείο Παπανικολάου, σχολίασε «αυτό που προσπαθούμε να αποτρέψουμε είναι η νοσηρότητα του ιού και τις μεταλλάξεις του που αυξάνει την πίεση στο Εθνικό σύστημα Υγείας και ειδικά να αποτρέψουμε την έκρηξη κρουσμάτων. Είναι αδύνατον να προετοιμαστούμε περισσότερο. Ήδη οι ΜΕΘ έχουν φτάσει στα όρια τους. Ο ιός τρέχει με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Οι μεταλλάξεις μπορεί να μην αυξάνουν τη νοσηρότητά του, αυξάνουν όμως τη δύναμη του να διαδοθεί. Δεν συμφέρει τον ιό να πεθάνουμε, τον συμφέρει όμως να διαδοθεί, πράγμα που αυξάνει την πίεση στο ΕΣΥ».

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα