Αρνητές εμβολίων: Η απάντηση στον Στέφανο Τσιτσιπά ήρθε μέσω του Νίκου Οικονομόπουλου

Αρνητές εμβολίων: Η απάντηση στον Στέφανο Τσιτσιπά ήρθε μέσω του Νίκου Οικονομόπουλου

Αρνητές εμβολίων: Η νοσηλεία του Οικονομόπουλου είναι η απάντηση στον Τσιτσιπά

Αρνητές εμβολίων: Στην επικαιρότητα βρίσκεται τον τελευταίο καιρό ο Στέφανος Τσιτσιπάς, με αφορμή τις δηλώσεις του για τα εμβόλια κατά του Covid-19. Δυστυχώς, οι δηλώσεις του επισκίασαν την εξαιρετική πορεία του έως τα ημιτελικά του Σινσινάτι (όπου και ηττήθηκε από τον μετέπειτα κάτοχο του τίτλου Σάσα Ζβέρεφ), και την παρουσία του στο νούμερο 3 της παγκόσμιας κατάταξης.

«Είναι νέο και δεν έχουμε ακόμα πολλές πληροφορίες. Αρκετοί γνωστοί μου που το έκαναν είχαν παρενέργειες». Μάλιστα, ενημέρωσε το κοινό πως δεν πρόκειται να το κάνει εκτός κι αν γίνει υποχρεωτικό στο tour. Όντας ανεμβολίαστος, δε θα μπορεί να δίνει το «παρών» στους αγώνες, όντας .

«Αν θέλεις να προστατευτείς με το εμβόλιο, δικό σου πρόβλημα, πήγαινε και κάνε το. Για εμάς τους νέους πιστεύω ότι είναι καλό να περάσουμε τον ιό, γιατί θα χτίσουμε ανοσία».

Αρνητές εμβολίων: Η απάντηση στον Στέφανο Τσιτσιπά ήρθε μέσω του Νίκου Οικονομόπουλου

Οι δηλώσεις Τσιτσιπά κοντά στις σκέψεις των αρνητών του εμβολίου

Το σκεπτικό του Στέφανου, ήταν πως οι νέοι ηλικιακά καλό θα ήταν να κολλήσουν τον ιό. Έτσι, θα αποκτήσουν φυσική ανοσία- κι αυτό επειδή οι νεαρότεροι έχουν πιο δυνατούς οργανισμούς και δεν κινδυνεύουν να νοσήσουν βαριά.

Ωστόσο, πριν προλάβουν να στεγνώσουν τα όσα είπε ο Τσιτσιπάς, γνωστοποιήθηκε πως ο Νίκος Οικονομόπουλος– ο οποίος επίσης δεν είχε κάνει το εμβόλιο- κόλλησε τον ιό. Η περίπτωση του, επίσης νεαρού (37 ετών) και υγιέστατου Οικονομόπουλου είναι η καλύτερη δυνατή «απάντηση» στον Έλληνα τενίστα.

Ο Οικονομόπουλος, ανέβασε υψηλό πυρετό και κρίθηκε απαραίτητη η θεραπεία παροχής οξυγόνου υψηλής ροής («high flow oxygen therapy»). Δεν αρκούσε απλά να τον «βάλουν στο οξυγόνο» οι ιατροί μετά την έντονη δύσπνοια που παρουσίασε μετά τις 2 πρώτες μέρες που βρέθηκε θετικός.

Καταλαβαίνει εύκολα λοιπόν κανείς, πως ακόμα κι αν είσαι νέος, ο δρόμος για να «χτίσεις» φυσική ανοσία δεν είναι εύκολος. Φυσικά, παίζει ρόλο και ο οργανισμός του καθενός. Άλλος μπορεί να είναι ασυμπτωματικός ή να έχει απείρως πιο ελαφριά συμπτώματα. Ωστόσο, η ταλαιπωρία του Οικονομόπουλου είναι μιας πρώτης τάξεως «απάντηση» στις άστοχες δηλώσεις του Στέφανου.

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν