Άρση lockdown: Κλείδωσε η παράταση της καραντίνας έως τις 14 Δεκεμβρίου – Τι θα ανοίξει

Άρση lockdown: Η κυβέρνηση αποφάσισε να ανοίξουν κομμωτήρια και καταστήματα με εποχικά είδη

Άρση lockdown: Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, αποφασίστηκε να παραταθεί το lockdown έως τις 14 Δεκεμβρίου. Παράλληλα, πρόκειται να ανοίξουν τα κομμωτήρια καθώς και τα καταστήματα με εποχικά είδη. Οι ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν σύντομα, είτε αύριο είτε την Παρασκευή από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό. Όσο για την εστίαση, αυτή κατά πάσα πιθανότητα θα ανοίξει μετά τις γιορτές.

Χθες ανακοινώθηκαν 2.199 νέα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα. Αυτός ο αριθμός προκαλεί μεγάλη ανησυχία, μιας και κανονικά αφού είμαστε σε καθεστώς lockdown τα κρούσματα θα έπρεπε να μειώνονται και όχι να πληθαίνουν. Σοκαριστικός ήταν επίσης ο αριθμός των νέων θανάτων οι οποίοι ανήλθαν σε 111, ενώ οι διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ είναι 596.

Μαζί με τη νέα παράταση του lockdown έως τις 14 Δεκεμβρίου, απομακρύνεται και η πιθανότητα ανοίγματος των σχολείων πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων.

Άρση lockdown: Κλείδωσε η παράταση της καραντίνας ως τις 14/12

Δείτε τι πρόκειται να ισχύσει σχετικά με το άνοιγμα της εστίασης και του λιανεμπορίου

Ο καθηγητής Παθολογίας Λοιμώξεων στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, κ. Αχιλλέας Γκίκας ανέφερε «Μπορούμε να κάνουμε γιορτές με κάποια καταστήματα μόνο ανοιχτά και υπό όρους. Αν υπάρξει μια σωστή διαχείριση με επιστημονικό τρόπο, τότε μπορούμε να πετύχουμε το λιγότερο δυνατό κόστος».

Αντίστοιχα για το άνοιγμα της εστίασης, ο κ. Πέτσας δήλωσε ότι πρόκειται για «δύσκολη εξίσωση».

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα