Άρση lockdown: Σταδιακό άνοιγμα στο τέλος Μαρτίου – Με ποια σειρά θα αρθούν τα μέτρα

Άρση lockdown: Συνεδριάζει εκτάκτως η επιτροπή των λοιμωξιολόγων

Άρση lockdown: Έκτακτη συνεδρίαση πραγματοποιεί σήμερα η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων για την επιδημιολογική κατάσταση στη χώρα. Οι πρώτες πληροφορίες μαρτυρούν ότι θα συζητηθεί η άρση των μέτρων της καραντίνας και το σταδιακό άνοιγμα από το τέλος του μήνα.

Μάλιστα, ο αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας ανέφερε μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 «Είναι ένα πολύ μεγάλο, πλέον, χρονικό διάστημα. Πάνω από ένα χρόνο, σε αυτή την κατάσταση, που τους έχει κουράσει όλους. Γι’ αυτό βλέπουμε τη μη εφαρμογή των μέτρων και τη συνεχή αύξηση των κρουσμάτων που παρατείνουν τα περιοριστικά μέτρα. Θα πάμε σε ένα σταδιακό άνοιγμα προς το τέλος του μήνα. Ευελπιστώ ότι θα έχουμε ένα πολύ καλύτερο Πάσχα από πέρσι».

Επιπρόσθετα, σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες και στο Μέγαρο Μαξίμου με τους Μητσοτάκη, Τσιόδρα και Κικίλια. Συζητήθηκαν τα επόμενα βήματα σε σχέση με την πανδημία, ενώ υπήρξε η διαπίστωση ότι τα μέτρα δεν τηρούνται.

Άρση lockdown: Σταδιακό άνοιγμα της χώρας στο τέλος Μαρτίου

Τι αναφέρουν οι λοιμωξιολόγοι σχετικά με την πιθανότητας άρσης του lockdown στο τέλος του Μαρτίου

Ο καθηγητής Χαράλαμπος Γώγος συμφωνεί με το σταδιακό άνοιγμα της αγοράς και της οικονομίας στη χώρα. Όπως ανέφερε «Το να λειτουργήσει το λιανεμπόριο συντεταγμένα δεν πρόκειται να προσθέσει κάτι παραπάνω από αυτά που γίνονται αυτή τη στιγμή. Στο πλαίσιο αυτό, πρέπει να δούμε τη δημιουργία κάποιων βαλβίδων εκτόνωσης ούτως ώστε να μπορέσει ο κόσμος να κάνει κάποιες δραστηριότητες».

Επίσης πρόσθεσε «Το πρώτο πράγμα που μπορεί να ανοίξει είναι το λιανεμπόριο. Αν η καμπύλη αυτών που νοσηλεύονται στα νοσοκομεία σταθεροποιηθεί, μπορούμε να το συζητήσουμε, αν και το βλέπω να ανοίγει στο τέλος του μήνα».

Αντίστοιχα, ο πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Λοιμωξιολόγων, Παναγιώτης Γαργαλιάνος σχολίασε «Δεν μπορούν και δεν πρέπει να σταματήσουν τα πάντα. Απλώς πρέπει να έχουμε την κοινή λογική. Δεν χρειάζεται να είμαστε φωστήρες για να καταλάβουμε ότι δεν πρέπει να κάνουμε πάρτι. Το θέμα δεν είναι να παίρνεις μέτρα, το θέμα είναι να τα τηρείς. Δεν τηρούνται όπως πρέπει τα μέτρα. Βλέπουμε ότι προχωρούν τα εμβόλια και αν έχουμε διαθεσιμότητα μπορεί η εμβολιαστική κάλυψη μέχρι το καλοκαίρι να είναι καλή. Αν τα μέτρα είχαν τηρηθεί σωστά, δεν θα βλέπαμε τόσο υψηλά κρούσματα».

Τέλος, ο Μανώλης Δερμιτζάκης, καθηγητής Γενετικής στη Γενεύη ανέφερε «Αυτό που έχουμε αυτή τη στιγμή δεν δουλεύει. Να ανοίξουν περιορισμένα δραστηριότητες, δηλαδή τα μαγαζιά σε μεγάλες πόλεις με ραντεβού, όχι click away, σε μικρές πόλεις ελεύθερα, η εστίαση μέχρι κάποια ώρα να ανοίξει μόνο σε εξωτερικούς χώρους ως αργά τα απόγευμα όσοι μπορούν και να ανοίξουν όλα τα σχολεία με αυστηρά μέτρα».

Άρση lockdown: Σταδιακό άνοιγμα της χώρας στο τέλος Μαρτίου
Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα