Άρση μέτρων και περιορισμών: Αυτό είναι το σχέδιο της κυβέρνησης για να επιστρέψουμε στην “ελευθερία”

by Τόνια Τζαφέρη
Άρση μέτρων και περιορισμών: Αυτό είναι το σχέδιο της κυβέρνησης για να επιστρέψουμε στην “ελευθερία”

Άρση μέτρων: Αναμένεται να ανακοινωθούν νέα μέτρα ”ελευθερίας”

Μετά από έναν ακόμη δύσκολο χειμώνα με τον κορωνοιό να επηρεάζει καθοριστικά την ζωή μας, έρχεταιι επιτέλους μια ανάσα με μερική άρση των περιαστικών μέτρων για την πανδημία.

Προς σταδιακή άρση όλων των περιοριστικών μέτρων λόγω κορονοϊού έως τον Μάρτιο προετοιμάζεται η κυβέρνηση, καθώς αναμένεται να πέσουν οι σκληροί δείκτες της πανδημίας.

Μάλιστα οι ειδικοί τονίζουν πως μπαίνουμε σε αποκλιμάκωση της πανδημίας σημειώνοντας πως αύριο Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου, στην Επιτροπή των Ειδικών αναμένεται να συζητηθεί η μερική άρση των μέτρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, που εξετάζουν οι ειδικοί αφορά την αύξηση των θεατών στα γήπεδα και την εστίαση. Τα μέτρα ωστόσο, δεν θα χαλαρώσουν τελείως, καθώς η επιτροπή και πάλι θα θέσει όριο στην εισαγωγή των φιλάθλων στα γήπεδα.

Άρση μέτρων και περιορισμών: Αυτό είναι το σχέδιο της κυβέρνησης για να επιστρέψουμε στην “ελευθερία”

Τι θα συμβεί με την άρση μέτρων στην διασκέδαση και την ψυχαγωγία

Στη διασκέδαση και την εστίαση, αναμένεται να επιτρέψουν και τη διασκέδαση σε όρθιους, η οποία θα αφορά αποκλειστικά και μόνο εμβολιασμένους, οι οποίοι θα εισέρχονται στα καταστήματα με την υποχρεωτική επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης.

Αναφορικά με τις καρναβαλικές παρελάσεις πληροφορίες αναφέρουν πως είναι δύσκολο να πραγματοποιηθούν, καθώς σε αυτές δεν μπορεί να ελεγχθεί η κατάσταση και υπάρχει κίνδυνος έξαρσης της διασποράς, ωστόσο δεν αποκλείεται να υπάρξει κάποιου είδους περαιτέρω χαλάρωση σε ό,τι αφορά εκδηλώσεις, που ωστόσο θα αφορούν αποκλειστικά εμβολιασμένους.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να επανέλθει η κανονικότητα σε όλους τους χώρους και δεν αποκλείεται στις αρχές Μαρτίου να μην ισχύει κανένας περιορισμός, με μοναδική εξαίρεση τη χρήση μάσκας.

Ο πρόεδρος του πανελλήνιου ιατρικού συλλόγου και μέλος της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, σήμερα το πρωί επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για επικείμενη άρση μέτρων, για τις οποίες έγραψε από χθες, Δευτέρα, το Newsbomb.gr.

Την Τετάρτη οι ανακοινώσεις για την άρση τ