Άρση μέτρων και περιορισμών: Αυτό είναι το σχέδιο της κυβέρνησης για να επιστρέψουμε στην “ελευθερία”

Άρση μέτρων: Αναμένεται να ανακοινωθούν νέα μέτρα ”ελευθερίας”

Μετά από έναν ακόμη δύσκολο χειμώνα με τον κορωνοιό να επηρεάζει καθοριστικά την ζωή μας, έρχεταιι επιτέλους μια ανάσα με μερική άρση των περιαστικών μέτρων για την πανδημία.

Προς σταδιακή άρση όλων των περιοριστικών μέτρων λόγω κορονοϊού έως τον Μάρτιο προετοιμάζεται η κυβέρνηση, καθώς αναμένεται να πέσουν οι σκληροί δείκτες της πανδημίας.

Μάλιστα οι ειδικοί τονίζουν πως μπαίνουμε σε αποκλιμάκωση της πανδημίας σημειώνοντας πως αύριο Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου, στην Επιτροπή των Ειδικών αναμένεται να συζητηθεί η μερική άρση των μέτρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η χαλάρωση των περιοριστικών μέτρων, που εξετάζουν οι ειδικοί αφορά την αύξηση των θεατών στα γήπεδα και την εστίαση. Τα μέτρα ωστόσο, δεν θα χαλαρώσουν τελείως, καθώς η επιτροπή και πάλι θα θέσει όριο στην εισαγωγή των φιλάθλων στα γήπεδα.

Τι θα συμβεί με την άρση μέτρων στην διασκέδαση και την ψυχαγωγία

Στη διασκέδαση και την εστίαση, αναμένεται να επιτρέψουν και τη διασκέδαση σε όρθιους, η οποία θα αφορά αποκλειστικά και μόνο εμβολιασμένους, οι οποίοι θα εισέρχονται στα καταστήματα με την υποχρεωτική επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού ή πιστοποιητικού νόσησης.

Αναφορικά με τις καρναβαλικές παρελάσεις πληροφορίες αναφέρουν πως είναι δύσκολο να πραγματοποιηθούν, καθώς σε αυτές δεν μπορεί να ελεγχθεί η κατάσταση και υπάρχει κίνδυνος έξαρσης της διασποράς, ωστόσο δεν αποκλείεται να υπάρξει κάποιου είδους περαιτέρω χαλάρωση σε ό,τι αφορά εκδηλώσεις, που ωστόσο θα αφορούν αποκλειστικά εμβολιασμένους.

Στόχος της κυβέρνησης είναι να επανέλθει η κανονικότητα σε όλους τους χώρους και δεν αποκλείεται στις αρχές Μαρτίου να μην ισχύει κανένας περιορισμός, με μοναδική εξαίρεση τη χρήση μάσκας.

Ο πρόεδρος του πανελλήνιου ιατρικού συλλόγου και μέλος της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, σήμερα το πρωί επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για επικείμενη άρση μέτρων, για τις οποίες έγραψε από χθες, Δευτέρα, το Newsbomb.gr.

Την Τετάρτη οι ανακοινώσεις για την άρση των μέτρων

Όπως είπε στην ατζέντα της συνεδρίασης της επιτροπής αύριο, Τετάρτη, θα βρεθεί η αύξηση της πληρότητας στα γήπεδα αλλά και η διεξαγωγή των συνεδρίων, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει απόφαση και για τις σχολικές εκδρομές.

«Τα θέματα είναι ο αθλητισμός, περιμένουμε ένα καινούργιο πρωτόκολλο από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, και η διεξαγωγή των συνεδρίων. Ίσως έχουμε και κάποια απόφαση για τις σχολικές εκδρομές», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Εξαδάκτυλός στο MEGA.

Ο κ. Εξαδάκτυλος τάχθηκε, επίσης, κατά της πλήρους ελευθερίας στις εκδηλώσεις για το φετινό καρναβάλι λέγοντας ότι αποτελούν εστίες υπερμετάδοσης με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι η κυβέρνηση προσανατολίζεται προς το να ζητήσει να υπάρξει η δυνατότητα θεατών στις αποκριάτικες εκδηλώσεις.

Μιλώντας γενικότερα για την πορεία της πανδημίας και των δεδομένων της ο κ. Εξαδάκτυλος είπε ότι «για πρώτη φορά βλέπουμε ότι έχουμε μια καθοδική πορεία που δείχνει μια σταθερότητα, αλλά είμαστε πολύ ψηλά όσον αφορά τη διασπορά. Δε θέλουμε να έχουμε υπερμετάδοση καθώς αυτό θα ανέστρεφε τους σκληρούς δείκτες που έκαναν πολύ καιρό να ακολουθήσουν μια πτωτική πορεία που είναι αργή».

Τι δηλώνουν οι ειδικοί για περεταίρω άρση μέτρων

Ο καθηγητής Μικροβιολογίας στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, μιλώντας στο Newsbomb.gr, διαβεβαίωσε πως το όποιο άνοιγμα αποφασίσει η επιτροπή λοιμωξιολόγων, «δεν σημαίνει ότι ο ιός δεν υπάρχει».

«Όπως έχουμε πει η τάση Πανευρωπαϊκά είναι όσο γίνεται να υπάρχουν λιγότεροι περιορισμοί. Υπάρχουν επαγγέλματα που έχουν ταλαιπωρηθεί αφάνταστα όπως τα καταστήματα της εστίασης, είναι γνωστό ότι ο κόσμος θέλει να διασκεδάσει. Ωστόσο ο κορονοϊός είναι εδώ, γι αυτό και η ισορροπία ανάμεσα σε αυτά τα δύο είναι δύσκολη. Δεν πρέπει να περάσει σε καμία περίπτωση πως οποιοδήποτε άνοιγμα οφείλεται στο ότι δεν υπάρχει ο ιός. Το άνοιγμα θα οφείλεται στην εκτίμηση που έχει γίνει, η οποία κατά τη γνώμη μου είναι σωστή, πως δεν μπορούμε πλέον να έχουμε μέτρα κατασταλτικού χαρακτήρα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Βατόπουλος.

Related posts

Λεωφορείο του ΚΤΕΛ σuγκρούστηκε με αυτοκίνητο – Νεκpός ο οδηγός του ΙΧ

Σεισμός τώρα στην Ελλάδα

Βάφτηκε όλος ο δρόμος με αίμα, ξεκληρίστηκε ολόκληρη οικογένεια: Νεκροί και οι 6, έπεσε πάνω τους φορτηγό