Άρση του lockdown: Αυτά είναι τα καταστήματα που θα ανοίξουν αμέσως μετά τα εποχικά

Άρση του lockdown: Αυτά είναι τα καταστήματα που θα ανοίξουν αμέσως μετά τα εποχικά

Άρση του lockdown: Τι ανέφερε σχετικά ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Γεωργιάδης

Άρση του lockdown: Τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου πρόκειται να ανοίξουν τα καταστήματα με εποχικά είδη. Για να μπορέσει να τα επισκεφθεί κανείς, θα πρέπει να αποστείλει μήνυμα στο 13033 στέλνοντας τον κωδικό μετακίνησης 2. Τον ίδιο κωδικό δηλαδή που στέλνουμε για να πάμε σε σουπρμάρκετ και ψιλικατζίδικα. Τα καταστήματα που θα ανοίξουν τη Δευτέρα και αφορούν σε εποχικά είδη είναι 110.

Ωστόσο, σύμφωνα με πρόσφατες πληροφορίες που μετέδωσε ο κ. Γεωργιάδης, αμέσως μετά το άνοιγμα των εποχικών καταστημάτων θα ακολουθήσει το άνοιγμα κι άλλων. Αυτά είναι τα βιβλιοπωλεία, τα ανθοπωλεία, τα παιχνιδάδικα και τα κομμωτήρια. Το πότε πρόκειται να γίνει αυτό, βέβαια, δεν αναφέρθηκε. Οι αποφάσεις θα ληφθούν τις επόμενες μέρες ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Ωστόσο, ο κ. Γεωργιάδης απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες να τηρούν στο έπακρο το μέτρα προστασίας κατά της διάδοσης του κορονοϊού, ώστε να αποφευχθούν εικόνες συνωστισμού παρόμοιες με αυτές στη Μεγάλη Βρετανία. Σε περίπτωση που δούμε τέτοιες εικόνες, αυτά τα καταστήματα θα κλείσουν ξανά.

Άρση του lockdown: Αυτά είναι τα καταστήματα που θα ανοίξουν αμέσως μετά τα εποχικά

Δείτε τι ανέφερε ο υπουργός σχετικά με την εστίαση μετά το ενδεχόμενο άρσης του lockdown

Αναφερόμενος στην εστίαση ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι δεν πρόκειται να ανοίξει σύντομα, καθώς εάν γίνει αυτό, η κατάσταση μπορεί να ξεφύγει και να χρειαστούμε ξανά lockdown ακόμα και 5 μηνών. Όπως ανέφερε, υπάρχει κίνδυνος όταν τρώμε χωρίς μάσκα και βρισκόμαστε σε κλειστό χώρο με άλλους λόγω κρύου.

Αναφέρθηκε ακόμα στο επιδοτούμενο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για τα θερμαντικά σώματα στους επιχειρηματίες της εστίασης και είπε ότι το ποσό θα είναι ακατάσχετο.

Τέλος, αναφερόμενος στη βόλτα του πρωθυπουργού στην Πάρνηθα, είπε ότι η άθληση επιτρέπεται και με την αποστολή SMS στο 13033 μπορεί να αθληθεί ο καθένας.

Προτεινόμενα