Ας μας το εξηγήσουν αυτό οι «ειδικοί»! Πώς γίνεται η πρωταθλήτρια των εμβολιασμών Μύκονος να μπαίνει σε lockdown;

Μύκονος: Γιατί η πρωταθλήτρια εμβολιασμών να μπαίνει σε lockdown

Μύκονος: Σε lockdown το νησί, που είχε ανοσοποιήσει 82, 17 % του πληθυσμού

Μύκονος: Ερωτήματα, έχει προκαλέσει η κυβερνητική απόφαση, να επιβληθεί lockdown στη Μύκονο. Το σήμα κατατεθέν του ελληνικού τουρισμού μέχρι και τις 26/7 θα βρίσκεται υπό καθεστώς περιορισμών μεσούσης της τουριστικής σεζόν. Κυβέρνηση και ειδικοί σήμαναν συναγερμό για το «νησί των ανέμων» μετά τη μεγάλη διασπορά του κορωνοϊού τα τελευταία 24ωρα. Αυτή η εξέλιξη ωστόσο έχει επιφέρει την -δίκαιη- αγανάκτηση των επιχειρηματιών και των απλών κατοίκων του νησιού. Στην πραγματικότητα, γίνεται λόγος για μία καταστροφική και ακαταλόγιστη απόφαση που κινδυνεύει να τινάξει στον αέρα το τοπικό τουρισμό.

Η Μύκονος, μαζί με μερικά ακόμα ελληνικά νησιά, διαφημίστηκαν όσο λίγα τις τελευταίες εβδομάδες από την κυβέρνηση, εξαιτίας των εντυπωσιακά μεγάλων ποσοστών εμβολιασμού. Το παράδοξο της υπόθεσης για τους κατοίκους και τους επιχειρηματίες του νησιού, είναι πως αφού οι εμβολιασμένοι έχουν πολύ μικρότερες πιθανότητες να κολλήσουν και να μεταδώσουν τον κορωνοϊό, τότε πως δικαιολογείται η τόσο μεγάλη διασπορά του ιού, σε ένα νησί που μέχρι σήμερα θεωρούνταν «covid free»;

Μύκονος: Γιατί η πρωταθλήτρια εμβολιασμών να μπαίνει σε lockdown

Απορίες από τους Μυκονιάτες για το τοπικό lockdown

Σύμφωνα με στοιχεία που ανακοινώνονταν σε εφημερίδες και κανάλια στις αρχές του Ιουλίου, η Μύκονος είχε καταφέρει να ανοσοποιήσει το 82, 17 % του πληθυσμού της!

Μάλιστα είχε προχωρήσει αρκετά και ο εμβολιασμός των εποχιακών υπαλλήλων, που ήρθαν στο νησί το καλοκαίρι για να εργαστούν!

«Το παράδειγμα των ντόπιων ακολούθησαν και οι εργαζόμενοι. Όσοι έρχονται να δουλέψουν στο νησί μας. Για αυτό το λόγο υπάρχουν αυτά τα σημαντικά ποσοστά» δήλωνε ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Κουκάς.

Μύκονος: Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ για την κατάσταση στο νησί

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα