Άσχημα τα νέα: Με πιστοποιητικό εμβολιασμού και μάσκα το σούβλισμα του αρνιού

by Τόνια Τζαφέρη

Πάσχα 2022: Με μέτρα προστασίας και το φετινό Πάσχα

Μπορεί αρκετοί να έχουν χαλαρώσει και να θεωρούν πως πλέον ο κίνδυνος δεν υπάρχει όσον αφορά το κορονοϊο και την πανδημία, ωστόσο τώρα τις γιορτές που οι κοινωνικές επαφές αυξάνονται οφείλουμε να προστατεύσουμε τους μεγαλύτερους και πιο ευάλωτους ανθρώπους και γι αυτό τα μέτρα παραμένουν και φέτος.

Αν και η κυβέρνηση έχει προαναγγείλει άρση των μέτρων, ειδικά σε ό,τι αφορά στην κατάργηση των πιστοποιητικών εμβολιασμού, τελικά οι ειδικοί βλέποντας τα κρούσματα κα ειδικά τους διασωληνωμένους στα ύψη αποφάσισαν να μεταθέσουν τις όποιες αποφάσεις για την άρση μέτρων για μετά το Πάσχα και συγκεκριμένα από την Πρωτομαγιά και μετά.

Άσχημα τα νέα: Με πιστοποιητικό εμβολιασμού και μάσκα το σούβλισμα του αρνιού

Τι σημαίνει αυτό; Πως Πάσχα θα περάσουμε φέτος με τα -όποια- μέτρα ακόμη εν ισχύ, καθώς η Κυριακή του Πάσχα είναι στις 24 Απριλίου.

Τα μέτρα που θα συνοδέψουν και το Πάσχα του 2022

Τα πιο σημαντικά εξ αυτών είναι η μάσκα και το πιστοποιητικό εμβολιασμού, που όπως φαίνεται δεν θα… αποχωριστούμε ούτε το φετινό Πάσχα κάτι που πρακτικά σημαίνει οτι οι ανεμβολίαστοι θα συνεχίζουν να έχουν περιορισμούς και συγκεκριμένα δεν θα μπορούν να εισέλθουν σε κανέναν εσωτερικό χώρο που συνεχίζει να παραμένει προνόμιο των εμβολιασμένων ενώ στους εξωτερικούς θα μπορούν να κάθονται με την επίδειξη rapid test.

Στο τραπέζι τέθηκε η πρόσβαση ανεμβολίαστων στην εστίαση, αλλά και η κατάργηση της υποχρέωσης για επίδειξη αρνητικού rapid test στα εμπορικά καταστήματα. Σε ό,τι αφορά στη χρήση μάσκας, σε πρώτη φάση αναμένεται να καταργηθεί στους περισσότερους εσωτερικούς χώρους, ωστόσο πιθανότατα θα διατηρηθεί σε κάποιους χώρους «αυξημένου κινδύνου», όπως νοσοκομεία, ΜΜΜ και σούπερ μάρκετ.

Άσχημα τα νέα: Με πιστοποιητικό εμβολιασμού και μάσκα το σούβλισμα του αρνιού

Σημειώνεται ότι την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να πραγματοποιηθεί σύσκεψη με θέμα το χρονοδιάγραμμα για την άρση της υποχρεωτικής μάσκας, καθώς και τη χρονική διάρκεια της καραντίνας για όσους νοσούν με κορονοϊό.

Σχολιάστε.

Ίσως σας ενδιαφέρουν

clo