Ασφαλείς αεροπορικές εταιρίες: Αυτές είναι οι 20 ασφαλέστερες αεροπορικές εταιρίες για το 2021

Ασφαλείς αεροπορικές εταιρίες: Αυτές είναι οι 20 ασφαλέστερες αεροπορικές εταιρίες για το 2021

Ασφαλείς αεροπορικές εταιρίες: Δείτε αναλυτικά τη λίστα – Καμία ελληνική ανάμεσά τους

Ασφαλείς αεροπορικές εταιρίες: Η Airline Ratings έδωσε στη δημοσιότητα τη λίστα των 20 ασφαλέστερων αεροπορικών εταιριών για το 2021. Σύμφωνα με τον επικεφαλής της εταιρίας, κ. Τζέφρι Τόμας, για την αξιολόγηση των ασφαλέστερων αεροπορικών εταιριών εξετάστηκαν παράγοντες όπως η συντριβή των αεροσκαφών, τα σοβαρά περιστατικά. Καθώς και έλεγχοι από τα όργανα διοίκησης της αεροπορίας, οι κυβερνητικοί έλεγχοι αλλά και η ηλικία του στόλου.

Όπως ανέφερε ο ίδιος «Όλες οι αεροπορικές εταιρίες έχουν καθημερινά να αντιμετωπίσουν διάφορα περιστατικά και πολλές είναι πολλά έχουν να κάνουν με θέματα κατασκευής αεροσκαφών ή κινητήρων. Και δεν πρόκειται για λειτουργικά προβλήματα. Είναι ο τρόπος με τον οποίο το πλήρωμα της πτήσης χειρίζεται αυτά τα περιστατικά που καθορίζει μια καλή αεροπορική εταιρία από μια μη ασφαλή. Οι 20 ασφαλέστερες αεροπορικές εταιρίες για το 2021 είναι πάντα στην πρώτη γραμμή της καινοτομίας στον τομέα της ασφάλειας. Της επιχειρησιακής αριστείας και της κυκλοφορίας νέων πιο προηγμένων αεροσκαφών όπως τα Airbus A350 και Boeing 787».

Ασφαλείς αεροπορικές εταιρίες: Αυτές είναι οι 20 ασφαλέστερες αεροπορικές εταιρίες για το 2021

Δείτε τον κατάλογο των 20 ασφαλέστερων αεροπορικών εταιριών για το 2021

 1. Qantas
 2. Qatar Airways
 3. Air New Zealand
 4. Singapore Airlines
 5. Emirates
 6. EVA Air
 7. Etihad Airways
 8. Alaska Airlines
 9. Cathay Pacific Airways
 10. British Airways
 11. Virgin Australia/Virgin Atlantic
 12. Hawaiian Airlines
 13. Southwest Airlines
 14. Delta Air Lines
 15. American Airlines
 16. SAS
 17. Finnair
 18. Lufthansa
 19. KLM
 20. United Airlines

Σύμφωνα με τον Τζέφρι Τόμας «Η Qantas υπήρξε η κορυφαία αεροπορική εταιρία σε σχεδόν κάθε σημαντική επιχειρησιακή πρόοδο ασφάλειας τα τελευταία 60 χρόνια και δεν είχε κανένα θανατηφόρο ατύχημα. Αλλά η Qantas δεν είναι η μοναδική. Οι αεροπορικές εταιρίες που έχουν καθιερωθεί εδώ και καιρό, όπως η Hawaiian και η Finnair, έχουν καταγράψει σημαντικά ρεκόρ».

Προτεινόμενα