Ασπρόπυργος: Συναγερμός σήμανε με τον πετροπόλεμο από αρνητές κορονοϊού προς αστυνομικούς

Ασπρόπυργος: Τι συνέβη και πυροδοτήθηκε ένταση μεταξύ νεαρών και αστυνομικών

Ασπρόπυργος: Ένταση σημειώθηκε χθες το απόγευμα λίγο πριν τις 18:30 ανάμεσα σε νεαρούς και αστυνομικούς. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μία ομάδα περί των 60 ατόμων πραγματοποίησαν συγκέντρωση στον Ασπρόπυργο, ώστε να διαμαρτυρηθούν για το lockdown. Υπενθυμίζεται ότι τρεις περιοχές της Δυτικής Αττικής, η Μάνδρα, η Ελευσίνα και ο Ασπρόπυργος είναι σε καθεστώς καθολικού lockdown για μία εβδομάδα, λόγω επιδείνωσης των επιδημιολογικών δεδομένων.

Χθες λοιπόν, ύστερα από ένα διαδικτυακό κάλεσμα από αρνητές του κορονοϊού, οργανώθηκαν συγκεντρώσεις για τη διαμαρτυρία απέναντι στα αυστηρά μέτρα. Η μία συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην περιοχή Γκορυτσά, ενώ η άλλη στην πλατεία Ηρώων στην Ελευσίνα.

Ασπρόπυργος: Πετροπόλεμος ανάμεσα σε νεαρούς και αστυνομικούς

Οι νεαροί που ήταν συγκεντρωμένοι στον Ασπρόπυργο, πετούσαν πέτρες και μολότωφ στους αστυνομικούς

Οι περισσότεροι εκ των διαδηλωτών ήταν νέοι σε ηλικία και μάλιστα ανήλικοι. Και αποπειράθηκαν να επιτεθούν με πέτρες στην αστυνομία που ήθελε να διαλύσει τη συγκέντρωση. Μάλιστα, συγκεκρικένα στον Ασπρόπυργο, 20 νεαροί πετούσαν πέτρες σε περιπολικό που βρισκόταν στη συμβολή της Λεωφόρου ΝΑΤΟ και οδού Κορυτσάς.

Με τη συνδρομή της αστυνομίας, οι νεαροί διαλύθηκαν, ωστόσο επανήλθαν μία ώρα αργότερα στο σημείο. Επιτέθηκαν και πάλι με πέτρες στους αστυνομικούς, δίχως ωστόσο να εκδηλωθούν ζημιές. Όσο περνούσε η ώρα, οι συγκεντρωμένοι αυξάνονταν και γύρω στις 20:00 ήταν περίπου 100 άτομα. Πετούσαν βόμβες μολότωφ κατά των αστυνομικών και άναψαν φωτιά σε έναν κάδο απορριμάτων.

Αντίστοιχα στην Πλατεία Ηρώων στην Ελευσίνα, η αστυνομία προσήγαγε ένα άτομο το οποίο δε φορούσε μάσκα ούτε είχε στείλει SMS μετακίνησης. Πρόκειται για το μοναδικό άτομο που προσήλθε στην πλατεία για διαμαρτυρία.

Σχολιάστε

Ίσως σας ενδιαφέρουν

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί Cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Το κατάλαβα Περισσότερα